GenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerTeknoloji

Huawei altyapı konusunda kan kaybediyor! Son darbe İngiltere’den!

Çinli teknoloji devi Huawei altyapı konusunda kan kaybetmeye devam ediyor. Huawei’ye son darbe İngiltere’den geldi. İngiltere, Huawei’ye veda ediyor.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, geçtiğimiz yıl Huawei‘ye savaş açmıştı. Trump’a göre; Huawei altyapı konusunda şeffaf davranmadığı gibi tüm Amerikan vatandaşlarının verilerini Çin Hükümeti ile paylaşıyordu. Bu olayın ardından Google cephesi Huawei’nin Android lisansını iptal etmişti. İngiltere menşeli ARM da Huawei’nin bazı lisanslarını askıya almıştı. Bugün Huawei’ye bir darbe yine İngiltere’den geldi.

İngiltere, geçtiğimiz haftalarda Huawei’nin ülkesindeki 5G altyapısının bir bölümünü oluşturabileceğini açıklamıştı. Ancak bugün alınan şok karar ile Huawei’nin İngiltere’deki hiç bir altyapı projesinde yer almaması kararlaştırıldı. Hükümetin aldığı karara göre; 31 Aralık 2020 tarihinden itibaren hiç bir Huawei altyapısı ülkede kullanılmayacak. Ayrıca İngiltere’deki operatörlerin de 2027 yılına kadar Huawei’nin altyapısı yerine kendi altyapılarını oluşturulması isteniyor.

Huawei cephesi sürekli olarak veri hırsızlığı ile suçlanıyor. Ancak Huawei’den bu konuyla ilgili bir açıklama gelmediği gibi konunun üzerine de gidilmiyor.

Huawei altyapı

Google Servisleri yoksa Huawei Mobil Servisleri var diyen Huawei, devlere kafa tutarak dik durmaya devam ediyor. Ancak hükümetlerin bu suçlamalarına karşı bir açıklama yapılmadığı ve uzlaşmaya gidilmediği takdirde; Huawei, telefonlarına DSLR özelliği de eklese bile kan kaybetmeye devam edecek.

Veri konusunda hala şeffaf davranmayan ve açıklama yapmayan Huawei’nin gidişatı pek iyi görünmüyor. Sadece telefon satışı ile koca firma yürümez. Bu yüzden en kısa sürede açıklama yapılmalı ve rakibi pek olmayan Huawei altyapısının ülkelerde kullanılmaya devam ettirilmesi gerekiyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu