Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Android 13 ile iPhone Özelliği Android Telefonlara Geliyor

Google’ın Android 13 güncellemesi ile iPhone’da yer alan ve sevilen bir özelliği Android telefonlara getireceği ortaya çıktı.

Android 13 güncellemesinin kod adı Tiramasu olduğu ve yeni temalar, yerleşik QR kod tarama ve daha basit paylaşım işlevleri içereceği bir süredir biliniyordu. Şimdi bir kaynak, Android 13’ün Apple’ın iPhone’unda uzun süredir bulunan bir özelliği de içereceğini ortaya çıkardı.

Google’ın el feneri olarak kullanıldığında parlaklığını ayarlamanıza izin verecek bir kamera flaş kontrol özelliği eklemesi bekleniyor. Bu özellik iOS’u çalışan cihazlarda zaten mevcut. Ayrıca Samsung bunu One UI arayüzünde sunuyor.

Ancak, android 13 güncellemesinin yayınlanmasından sonra tüm Android cihazlar bu özelliği kullanamayacak. Bunun nedeni, tüm telefonların, tüm telefonların sahip olmadığı flaşın parlaklığını kontrol etmek için bir donanım arayüzüne ihtiyaç duymamasıdır. Bu özelliği yalnızca gelecekteki Android telefonların alması mümkün olacak.

Android 13

Kaynak, el fenerinin parlaklığını Android 13 işletim sistemi düzeyinde ayarlamanın, Google’ın I/O 2022 etkinliğinde sunulması beklediğinin altını çiziyor. Bu özelliğin daha sonra diğer Android telefonlara da kademeli olarak gelmesi bekleniyor.

 

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu