GenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerOyun HaberleriOyun KonsoluTeknoloji

Cyberpunk 2077 PS5’te Oynanır Mı?

2021’e skandallar ile damgasını vuran Cyberpunk 2077’yi bir kez daha masaya yatırıyoruz. Peki, Cyberpunk 2077 PS5’te oynanır mı?

The Witcher 3’ten sonra çıtayı arşa çıkaran CDPR geçtiğimiz yıl Cyberpunk 2077’nin buglarını temizlemeye adamıştı. Konsollarda facia ile sonuçlanan bir çıkış yapan oyun, güncellemeler ile yeni nesil konsollarda oynanabilir seviyeye gelmişti. Bu süreçte oyun PlayStation Store’dan kaldırılmış, oyun düzelince Sony oyunu tekrar mağazaya dahil etmişti. Peki, Cyberpunk 2077 PlayStation 5’te oynanabilir hale geldi mi? Oyunu Xbox Series X’te bitirdikten sonra bir de PlayStation 5 için satın alıp bu sorunun yanıtını bulduk. Gelin hep birlikte göz atalım.

Cyberpunk 2077 PS5’te sorunsuz çalışıyor mu?

Oyun Xbox Series X’te performans ve kalite modu olmak üzere iki farklı mod bulunduruyor. Kalite modunda 30 FPS’e düşen oyun grafik konusunda PC’lere adeta kafa atıyor diyebiliriz. Ancak oyunun PlayStation 5 sürümünde sadece performans modu var. Yani seçim yapamıyorsunuz. 60 FPS çalışan oyun, grafik konusunda yeni oyunların bir tık gerisinde kalıyor.

Tabii bunda oyunun yeni nesil güncellemesini almaması büyük etki ediyor. Yani oyun hala PS4’teymiş gibi çalışıyor. PS4’te FPS düşmeleri yaşayan oyun, PS5’te artık yağ gibi akıcı bir şekilde oynanabiliyor. Oynanabilite açısından 4-5 saatlik deneyimimizde en ufak bir hata görmedik. Ancak bu oyunda bug yok anlamına gelmiyor. Oyunda hala irili ufaklı buglar var. Ancak çalışmasında bir sorun yok diyebiliriz. Eğer PlayStation 5 sahibiyseniz oyunu satın alıp gönül rahatlıyla oynayabilirsiniz. Aynı şekilde Xbox Series X’te de oyun yağ gibi akıyor. Ancak size tavsiyemiz yeni nesil konsollara sahipseniz bir süre daha beklemeniz yönünde olacak. Çünkü oyunun yeni nesil ücretsiz yükseltmesi bu yıl içerisinde yayınlanacak.

Tüm odağını bugları temizlemeye ve yeni nesilde daha akıcı bir deneyim sunmaya veren CDPR ekibinin daha iyi bir deneyim sunacağını düşünüyoruz. Muhtemelen PlayStation 5 yükseltmesinde de artık oyuncular performans ve kalite modu arasında seçim yapabilecek. Oyunda yapay zeka ile ilgili hala sorunların olduğunu söyleyebiliriz. Bu sorunların kodun kendinden kaynaklandığı için güncelleme ile düzelmesi zor görünüyor. Eğer CDPR büyük bir geri dönüş yapmak istiyorsa oyunu hemen hemen baştan kodlayıp karşımıza bambaşka bir yapım ile çıkması gerekiyor.

The Witcher 3 döneminde de konsollarda sorunlar yaşayan CDPR, sonrasında bomba gibi bir dönüş yapmıştı. Umarız bu dönüşü CP 2077’de de görürüz. Uzun lafın kısası oyun şu an yeni nesil konsollarda oynanabilirlik açısından sorunsuz bir şekilde çalışıyor. Ancak bug konusunda tamamen pimi çekilmiş bir bomba. Her an ne olacağını kestirmek güç…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu