Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerXiaomi

Xiaomi 12 Serisi, 2021’in Satış Rekorunu Kırdı


Xiaomi 12 serisi Çin’de satışa sunuldu. 2021’in son gününde tüketicilerle buluşan telefon serisi yeni yılı satış rekoruyla girdi.

Mobil dünyasına yeni bir heyecan getiren Xiaomi 12 serisi Çin’de satışa sunuldu. Xiaomi’nin yeni üst segment telefonları 2021 sona ererken, yılın son saatlerinde bir satış rekoru kırdı. Xiaomi 12x, Xiaomi 12 ve Xiaomi 12 Pro’dan oluşan seri sadece 5 dakikada Xiaomi’nin kasasına 1.8 milyar yuan / 283 milyon $ para kattı. Elde edilen gelirle birlikte Xiaomi 12 ailesi kısa süre içerisinde en fazla gelir getiren telefonlar oldular.

Xiaomi, bu yıl amiral gemisi serisi için yeni bir strateji benimsedi ve yıllardan sonra ilk kez kompakt bir amiral gemisi telefonu duyurdu. Xiaomi 12’nin yanında daha uygun fiyatlı Xiaomi 12x ve gerçek bir premium telefon olan Xiaomi 12 Pro’yu koyan marka böylece üst segmette her bütçeye uygun bir telefon yaratmış oldu. Özellikle Xiaomi 12 gerek fiyatı gerek mobilitesi ile akıllıca tasarlanmış bir telefon.

Xiaomi’nin amiral gemisi düzeyinde bu defa farklı bir strateji izlediğinden söz ettik. Geçen yıl tanıtılan Xiaomi Mi 11 Pro modeli sadece Çin’e özgü kalmıştı. Bu yıl ise durum değişiyor. Xiaomi 12 serisindeki tüm modeller küresel çapta satışa sunulacak. Telefonların şubat-mart ayı içerisinde Avrupa’da, nisan-mayıs döneminde ise Türkiye’de satışa sunulması bekleniyor. Avrupa fiyatları belli olduktan sonra Türkiye fiyatları hakkında değerlendirmeler yapabileceğiz. Xiaomi 12X 500 $, Xiaomi 12 580 $ ve Xiaomi 12 Pro 740 $’dan başlayan fiyatlarla satılıyor.

Öte yandan Xiaomi bu yıl mart ayında Xiaomi 12 Ultra modelini duyuracak. Leica onaylı bir kamera ile gelmesi beklenen Xiaomi 12 Ultra’nın Pro’ya göre daha gelişmiş kamera özellikleri sunması bekleniyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu