Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerrealmeTeknoloji

Realme Race Özellikleri Belli Olmaya Başladı


Realme’nin yeni amiral gemisi modeli Realme Race, özellikleri ile yavaş yavaş karşımıza çıkmaya başladı. Bu telefon çok konuşulacak.

Çin’in yükselen yıldızı realme, 2021 yılında karşımıza yeni amiral gemisi modeli ile çıkacak. Qualcomm’un 5nm üretim süreci ile üretilen Snapdragon 888 yonga setinden beselenecek olan bu telefonun Realme Race kod adıyla geliştirildiği söyleniyordu. Bugün ise firmadan gelen açıklamalar ile telefonun varlığı resmen doğrulandı.

Realme’den gelen açıklamalara göre yeni telefonlarında Snapdragon 888 yonga seti ve 8 GB RAM yer alacak. 64 Megapiksel çözünürlüğünde ana kamera ile gelecek olan telefon hakkında başka bir detay bulunmuyor. 2021’in Ocak ayında tanıtılması beklenen telefonun nihai ismi muhtemelen Race olmayacak.

Tasarımsal açıdan ise elimizde tek bir tane görsel bulunuyor. Bu görselin temisili mi yoksa telefonun nihai tasarımı mı olduğu henüz bilinmiyor. Sızıdırılan tasarımın bile oldukça şık göründüğünü söyleyebiliriz. Kamera konusunda realme muhtemelen sızdırılan görseldeki gibi üçlü kamera kurulumunu tercih edecek.

realme race

Ekran konusunda bu modelde muhtemelen FHD+ veya en iyi ihtimalle 2K çözünürlüğünde AMOLED panel kullanılacak. Bu ekran 120 Hz tazeleme hızı ile de gelecek.

Bu yıl amiral gemisi modellerini beklediğimizden de erken göreceğiz. Çünkü, Samsung, Xiaomi, OPPO, Realme ve diğer firmalar, Huawei’den boşalacak koltuğa oturmak için planlarını erkene çekti. Bu yüzden amiral gemisi modellerinin tamamı 2021 Şubat ayına kadar tanıtılıp satışa sunulacak.

Eğer Huawei, Qualcomm ile anlaşamazsa işlemci üretmeyecek. İşlemcisiz bir telefon da olmayacağına göre; Huawei’nin üst segmentteki pazar payı resmen yok olacak…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu