GoogleGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Google Chrome için Acil Güncelleme Yayınlandı

Google, popüler internet tarayıcısı Google Chrome için acil bir güncelleme yayınladı. Peki, bu güncelleme ne için sunuldu?

İnternet ve teknoloji devi Google, Windows, macOS ve Linux için Google Chrome tarayıcısı için acil bir güncelleme yayınladı. Güncelleme, siber suçlular tarafından aktif olarak yararlanılan iki sıfırıncı gün güvenlik açığının yanı sıra beş daha basit güvenlik açığını kapatıyor.

Bu güvenlik açıkları CVE-2021-38000 ve CVE-2021-38003 olarak isimlendiriliyor. Bunlardan ilki, CVE-2021-38000, “Amaçlarda güvenilmeyen girdilerin yetersiz doğrulaması” olarak tanımlanıyor. Bu güvenlik açığı, Google Tehdit Analizi Grubu’ndan Clement Lesigne, Neil Mehta ve Maddie Stone tarafından 15 Eylül 2021’de keşfedildi.

CVE-2021-38003, Chrome V8 JavaScript motorundaki uygunsuz bir uygulama hatasıdır. Bu güvenlik açığı Lesigne tarafından da keşfedildi ve 24 Ekim’de açıklandı.

Google Chrome

Şimdiye kadar, ne Google ne de güvenlik araştırmacıları, saldırganların saldırılarda güvenlik açıklarından nasıl yararlandığı hakkında daha fazla bilgi sağlamadı. Bu iki güvenlik açığından etkin bir şekilde yararlanıldığından, tüm Chrome kullanıcılarının en son sürümü yüklemek için tarayıcılarını manuel olarak güncellemeleri veya yeniden başlatmaları öneriliyor.

Eğer Chrome’u kullanıyorsanız; Chrome>Chrome Hakkında bölümünden tarayıcı güncellemenizi şiddetle tavsiye ediyoruz. Aksi durumda tarayıcınızda yaşanacak güvenlik açıkları sonrasında verilerinizi kaybedebilirsiniz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu