Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriTeknolojiZTE

ZTE Amerika için CEO’sunu da değiştirdi! Yap bir babalık be Trump abi!

Akıllı telefon pazarının en büyük sansasyonu için Galaxy Note 7‘nin başına gelenleri göstermiştik ve “bunun üzerine sansasyon olmaz” demiştik. Daha sonra Apple‘ın “telefonlardaki işlemci saat hızlarını bilerek düşürdük, piliniz bitmesin be oğlum” demesi ve bunun üzerine bir de “telefonun hızlanmasını istiyorsanız pili değiştirin ama 30 dolarınızı da alırız” demesi sansasyon noktasını başka bir seviyeye taşımıştı. ZTE‘nin başına gelen ise aslında kendi çorabını kendi başına örmesinden ibaret bir durumdu ve bu sansasyon sanırız mobil pazarın en büyük sansasyonu oldu. Zira Amerikan Hükumeti ZTE‘nin tüm faaliyetlerini ülkesinde durdurma kararı alarak 1 milyar dolar da ceza kesti. Bunun gerekçesi ise İran ve Kuzey Kore‘ye uygulanan ambargonun delinmesiydi.

ZTE Amerika pazarı için CEO değişikliği yaptı!

Bu suçlamaları kabul eden ve şirketten 50’ye yakın üst düzey çalışanın işine son veren, 10 yıllığına denetlenmeyi kabul eden ve 400 milyon devlet hesabına taahhüt para yatırmayı bile kabul eden ZTE bugün de en son hamlesi ile karşımıza çıktı. ZTE eski CEO’sunun işine son vererek Xu Ziyang‘ı yeni CEO olarak görece getirdi. Bunun yanında yeni bir teknoloji şefi ve yeni bir insan kaynakları müdürü de şirkete atayan ZTE‘nin artık faaliyetlerine devam etmesini bekliyoruz.

Dün yaptığımız bir haberde Amerikan Ticaret Bakanlığının ZTE‘nin 1 aylığına faaliyetlerini sürdürme kararını aldığını duyurmuştuk. Bu hamlelerden sonra ZTE üretimine devam edecek mi etmeyecek mi bunu da önümüzdeki günlerde göreceğiz ama ZTE‘nin faaliyetlerine devam etmesini Apple Yönetim Kurulu ve Tim Cook‘tan daha çok isteyen bir kişi daha olduğunu düşünmüyoruz…

Sürpriz iddia! Media Markt Teknosa’yı satın alıyor

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu