Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriTeknoloji

Dünyanın en büyük telefon pazarı alev alev! İşte rekabette son durum

Dünyanın en büyük telefon pazarı Çin’de deyim yerindeyse kazan kaynıyor. Akıllı telefon üreticileri arasında agresif geçen bu rekabette son durumu gözler önüne seren yeni bir rapor yayımlandı. Rapora bakıldığında yerli üreticilerin başarısı dikkat çekiyor.

Birçok Çinli şirketin özellikle son birkaç yıldaki çıkışıyla ”Made in China” ibaresi için algıyı değiştirdiğini söylemek mümkün. Bakıldığı zaten mobil dünyasındaki yeniliklerin büyük bölümünde Çinli üreticileri imzası bulunuyor. Vivo Nex S ve Oppo Find X tasarım ve teknik özellikleriyle adete gelecekten gelen telefonlar.

Rekabete dönecek olursak bir Çin pazarı araştırma enstitüsü olan Sino, 2018’in ilk yarısında Çin akıllı telefon piyasası satışlarıyla ilgili kapsamlı bir rapor yayınladı. Rapora göre Oppo listenin zirvesinde yer alıyor. Huawei hayranları buna şaşırmış olabilir, ancak listeye bakıldığında Huawei ve Honor satışlarının ayrı hesaplandığı görülüyor. Honor bir Huawei alt markası ve satışlar birlikte hesaplandığı takdirde Huawei anavatanında açık ara lider konumda görünüyor.

Dünyanın en büyük telefon pazarı Çin'de son durum
Dünyanın en büyük telefon pazarı Çin’de son durum

Hemen üreticilerin satış adetlerini aktaralım;

  1. Oppo 38 milyon
  2. Vivo 35 milyon
  3. Apple 32 milyon
  4. Huawei 30 milyon
  5. Honor 28 milyon
  6. Xiaomi 26 milyon
  7. Meizu 6 milyon
  8. Samsung 3 milyon
  9. Gionne 3 milyon

Satış adetlerini bir tarafa koyup elde edilen gelire bakıldığında ise Apple açık ara listenin zirvesinde yer alıyor. iPhone’ların ortala satış fiyatlarının yüksek oluşu uzun yıllardır Apple’ı mobil dünyasında en fazla gelir elde eden şirket yapıyor. Çin’e bakıldığında Apple yılın ilk yarısında 172.7 milyar yuan (25.35 milyar $) gelir elde etti.

Oppo bu satışlardan 76.1 milyar yuan (11.17 milyar $), Huawei 75,5 milyar yuan (11.08 $), dördüncü sıradaki Vivo ise 69.3 milyar yuan (10.17 milyar $) gelir elde etti.

Satış adetlerinde olduğu gibi Huawei ve Honor’ın elde ettikleri gelir bir araya getirilirse Huawei gelir sıralamasında ikinci sıraya yükseliyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu