Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhoneMobirollerTeknoloji

iPhone X Böyle Görünebilirdi! Allah Korumuş Hepimizi!

Apple’ın 2017’de tanıttığı iPhone X modelinin yeni bir prototipi ortaya çıktı. Döneminin orta segment Android telefonu gibi görünebilirmiş.

Sızıntıları ile ünlü olan Ben Geskin, 2017’de piyasaya sürülmesi düşünülen, ancak asla ortaya çıkmayan, arka tarafında Touch ID parmak izi tarayıcı bulunan bir iPhone X prototipini gösterdi. Yaklaşık beş yıl önce, Apple’ın ekranın altındaki ana ekran düğmesiyle geleneksel iPhone tasarımından daha küçük çerçeveli bir tasarıma geçtiği söyleniyordu.

Ardından Apple’ın biyometrik kullanıcı kimlik doğrulamasını nasıl uygulayacağı konusunda ciddi sorular vardı. Bu süreçte Apple sonunda Face ID’ye geçtiğini duyurdu. Ancak ilk söylentiler şirketin Touch ID’ye bağlı kalacağını ve ekranın altına ekleyeceğini veya cihazın arkasına yerleştireceği yönündeydi.

Bugün ise, yuvarlak bir Touch ID parmak izi tarayıcısını barındıran metal bir arka panel olan kanserleri azaltılmış yeni iPhone telefonun çeşitli görüntüleri yayınlandı. Ben Geskin tarafından paylaşılan bu görseller nasıl bir felaketten son anda vazgeçildiğini bizlere gösteriyor. Döneminin orta segment Android telefonları gibi görünen iPhone X’in bu tasarım ile gelmemesi bir mucize olmuş diyebiliriz.

Oldukça kaba ve çirkin görünen bu tasarımdan son anda vazgeçilmesi sevindirici. Koronavirüs pandemisinden dolayı maske takmaya devam ettiğimiz bugünlerde, Face ID büyük sorun yaşatıyordu. Bu yüzden iPhone 14’te Touch ID’nin ekranın altına entegre edileceği söyleniyordu. Ancak Apple bu sorunu iOS 15.4 güncellemesi ile çözdü. Bu yüzden daha küçük alan kaplayan Face ID ile devam edileceğini söyleyebiliriz.

Apple’ın güvenlik konusunda maske ile kilit açma olayında nasıl bir algoritma uygulayacağı merak ediliyor. Umarız güvenlik konusunda Face ID sistemi iOS 15.4 ile gerilemez.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu