Akıllı TelefonAppleGeneliPhone

Apple Uyan da Balığa Gidelim! 5 Yıl Sonra Aklına Geldi

Yeni bir rapora göre Apple ters kablosuz şarj özelliğini iPhone’lara getirmeyi düşünüyor. Bu özellik Android tarafında 5 yıldır kullanılıyor.

Apple uzun bir süredir Android ekosisteminde yer alan, hatta amiral gemisi telefonlarda neredeyse standart bir hale gelen ters kablosuz şarj özelliği üzerinde çalışıyor. Apple’ın yeni bir patent başvurusuna göre ters kablosuz şarj özelliği önümüzdeki dönem iPhone modellerinde yer almaya başlayacak.

Apple Ters Kablosuz Şarj Özelliği Üzerinde Çalışıyor

Apple‘ın iki modlu manyetik hizalama bileşenleri kullanan bir kablosuz şarj sistemi patent başvurusu yaptığı ortaya çıktı. Raporlara göre, gelecekteki iPhone’lar AirPods, Apple Watch ve diğer aksesuarlar için ters şarj özelliğine sahip olabilir.

Apple’ın başvurduğu patentin ayrıntılarına bakıldığında kablosuz şarj sistemlerinin elektronik cihazlara bağlantı olmadan güç sağlamak için elektromanyetik indüksiyon kullandığı görülüyor. Söz konusu şarj teknolojisi muhtemelen iPhone 15 serisinde yer alacak. Apple dileriz bu özelliği sadece Pro modellere has tutulmaz. Zira Apple Watch ya da AirPods kablosuz kulakları sadece Pro model iPhone sahipleri kullanmıyor.

Ters kablosuz şarj özelliği, Android ekosisteminde uzun süreden beridir kullanılmakta. Örneğin Huawei 2018’de duyurduğu Mate 20 Pro modelinde bu özelliğe yer verdi. İlerleyen yıllarda Mate 30 ve Mate 40 serileriyle birlikte ters şarj özelliğinin şarj hızında iyileştirmeler yapıldı.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu