Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerrealmeTeknoloji

Realme Dünya Çapında Rekora İmza Attı

Çin’in yükselen yıldızı Realme, dünya çapında bir ilke imza atmayı başardı. 100 milyon telefon barajını kısa sürede aşarak rekor kırdı.

realme bugün, 2018’deki lansmanından bu yana toplamda 37 ayda 100 milyon küresel akıllı telefon satışını aştığını duyurdu. Strategy Analytics’e göre bunu başaran dünyanın en hızlı cep telefonu markası. Ayrıca Strategy Analytics’e göre realme’nin küresel akıllı telefon büyümesi, güçlü bir şekilde Çin ve Hindistan tarafından yönlendirildi.

Realme 100 milyon barajını en hızlı aşan marka oldu

Çin’in parlayan yıldızı, 2021’in ilk yarısında Çin’de etkileyici bir şekilde yüzde 175 büyüme gerçekleştirdi. Ayrıca firma Çin’de en hızlı büyüyen akıllı telefon markası konumunda. Türkiye pazarında da başarılı bir şekilde yükselişe geçen firma, 2018’in ikinci çeyreğinde Hindistan’da sıfır sevkiyattan 4. sıraya yükseldi ve 2021’in ikinci çeyreğine kadar yüzde 14’lük rekor bir pazar payına ulaştı.

Bu başarı ile ilgili olarak realme’nin CEO’su Madhav Sheth şunları söyledi; “Kuşkusuz, tüm başarılar desteğinizden ayrılamaz. Sağlam desteğinizle, devam eden pandeminin zorluklarına rağmen muazzam bir şekilde büyüdük. Hayatımızın bu yolculuğunda yanımızda olan ortaklarımıza, çalışanlarımıza, medyaya ve hayranlarımıza kadeh kaldırmak istiyorum. Son üç yılda, araştırmayı hiç bırakmadık ve her zaman en modern ürünleri Hindistan pazarına getirmeye öncelik verdik. Bu ilk niyet ve çabalarla Hindistan’da 1 numaralı 5G akıllı telefon markası haline geldik. Hindistan pazarına 5G cep telefonlarını getiren ilk cep telefonu şirketi olarak hedefimiz, 5G cep telefonlarını demokratikleştirmek, böylece her Hintliler 5G çağının keyfini çıkarabilecek.

realme

Çinli firmanın bu yükselişi rakiplerine büyük bir göz dağı verecek gibi görünüyor. Xiaomi geçtiğimiz günlerde dünya pazarında liderliği ele almayı başarmıştı. Çinlilerin yükselişine Amerikalı teknoloji devlerinin cevap vermesi çok zor görünüyor. Özellikle Apple‘ın yüksek fiyat politikasından yakın zamanda vazgeçmeyeceği söyleniyor. Bakalım küresel pazarı eline alan Çinli firmalar için Apple ve Samsung nasıl bir aksiyon alacak?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu