Akıllı TelefonAndroidGenelGoogleGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

Yine Android yine güvenlik açığı! Android güvenlik açıkları bıktırdı!


Bir süredir Android güvenlik açıkları ciddi anlamda kullanıcıları rahatsız etmeye başladı. Bugün de yeni bir açık ile Google karşımızda…

Akıllı telefonlar hayatımızın en önemli parçası haline geldi. Kullandığımız akıllı telefonlar artık sırdaşımız diyebiliriz. En yakın dostumuz, muhasebecimiz, bankacımız ve daha bir sürü şey. Telefonunuzu evde bir gün bile bırakmayı göze alamazken hackerlar bilgilerimizi çalmak için özellikle Android telefonlara ciddi saldırılar düzenliyorlar. Android güvenlik açıkları son dönemde oldukça fazla dile getirilmeye başlandı.

Bugün ortaya çıkan bilgilere göre CVE-2020-0117 ve CVE-2020-8597 sayılarındaki kritik güvenlik açıkları birçok telefonu ciddi anlamda tehdit ediyor. Bu güvenlik açıkları Android 8.0 ve 8.1 Oreo, Android 9 Pie, Android 10 tabanlı cihazları etkiler ve Android 11’in en son test yapılarında bile bulunuyor.

Android Güvenlik
Android Güvenlik

Google yaptığı açıklama ile Haziran güvenlik güncellemesi içinde bu sorunu tamamen giderdiğini dile getirse de daha Haziran güncellemesini almayan onlarca markanın yüzlerce hatta binlerce telefonu var. Bugün itibariyle Haziran güncellemesi Google Pixel serisi akıllı telefonlarda ve Galaxy S20, Galaxy S10, Galaxy Note 10 ve Galaxy Z Flip dahil olmak üzere birkaç Samsung Galaxy modelinde kullanılabilir.

Yani bu telefonlardan birini kullanmıyorsanız sisteminiz ciddi anlamda sorunlu olabilir. Peki Haziran güvenlik güncellemesi ne zaman yayınlanacak? Bu konunda henüz hiçbir üreticiden resmi bir açıklama gelmiş değil…

Daha Temmuz vaaar Ağustos var…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu