AndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiXiaomi

Xiaomi Mi Pad 5 Fiyatı ve Özellikler ile iPad’i Ağlatacak

Xiaomi, tablet pazarına sert bir giriş yapıyor. Xiaomi Mi Pad 5 uygun fiyatı ile iPad’leri ağlatacak gibi görünüyor. İşte özellikleri.

Google’ın Android işletim sistemini tabletler için beklendiği gibi desteklememesinden dolayı tablet pazarı Apple’a kalmıştı. iPad ile başarıdan başarıya imza atan Apple, rakibi olmadığı için fiyatları da artmıştı. Ancak yakında tanıtılacak olan Xiaomi Mi Pad 5 ile işin rengi değişecek gibi görünüyor. Çünkü Xiaomi tablet pazarına sert bir giriş yapmaya hazırlanıyor.

Xiaomi Mi Pad 5 üç farklı model ile gelecek

Gelen bilgilere göre Mi Pad 5’in üç farklı modeli bulunacak. Bu modellerde sırasıyla Snapdragon 870, Snapdragon 860 ve Snapdragon 768G yonga seti yer alacak. Tüm modellerde 2K çözünürlüğünde 120 Hz tazelemli ekran yer alacak. 310 dolardan başlayan fiyatlar ile satışa sunulacak olan bu modelerde MIUI 12.5 arayüzü yer alacak.

Xiaomi tüm modellerde 12 Megapiksel kameraya yer verecek. 22.5W şarj desteği ile gelecek olan bu modellerde Stylus kalem desteğinin de yer alması bekleniyor. Fiyat açısından iPad’in tahtını elinden alacak olan Xiaomi, Android cephesinin tabletlere olan bakış açısını değiştirecek gibi görünüyor. Tasarımsal açıdan Xiaomi’nin yeni tableti Mi 11 ailesi gibi olacak.

Xiaomi Mi Pad 5

Tablet pazarında rakipsiz olan iPad’ler yakında Android tabletlerin akınına uğrayabilir. Samsung’un başlattığı bu furyaya Xiaomi’nin de uygun fiyatla giriş yapması diğer üreticileri tetikleyecektir. Google’ın Android 12 ile artık ne yapıp ne edip tabletlere odaklanması gerekiyor. iPadOS 15 ile iPad’leri PC’lere yaklaştıran Apple bu alanda büyük atılımlarda bulundu. Bakalım Android tarafında Google’dan tabletler için büyük çaplı yenilikler gelecek mi?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu