Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerTeknoloji

Huawei AppGallery için Kötü Haber

Huawei’nin Play Store rakibi uygulama mağazası Huawei AppGallery için üzücü haber geldi. Eski uygulamalara çok yakında veda edecek…

Amerika’nın Huawei‘ye uyguladığı ambargolardan dolayı firma Google Mobil Servisleri’ne olan erişimini kaybetmişti. Bu süreçte başarılı bir kriz yönetimi uygulayan Huawei, Play Store’un karşısına Huawei AppGallery uygulamasını konumlandırmıştı. Kısa süre içerisinde büyüyen AppGallery sunduğu avantajlı fiyatları ve kampanyaları ile kullanıcıların ilgisini çekmeyi başarmıştı. Ancak bugün bu uygulama mağazası için üzücü haber geldi.

Huawei, çevrimiçi uygulama mağazası AppGallery olan Google Play’in tescilli yerine geçerek eski 32 bit uygulamalar için desteği sona erdirmeyi planlıyor. Geliştiriciler, Huawei Developer Alliance’dan e-posta uyarıları almaya başladı bile. Desteğin kademeli olarak sona ermesi planlanıyor.

Aktarılan bilgilere göre; 1 Şubat 2022’den itibaren tüm yeni veya güncellenmiş oyunlar ve uygulamalar 64 bit sürümler içermeli. Ayrıca 1 Eylül 2022’den itibaren AppGallery, 32 bit sürümleri içeren uygulamalar kabul edilmeyecek.

AppGallery, Eylül 2021 itibarıyla halihazırda 384,4 milyardan fazla uygulamayı içeriyor. Ayrıca dünya çapında 580 milyondan fazla kişi bu uygulama mağazasını kullanıyor. Hatırlatmak gerekirse Google, 1 Ağustos 2021’de 32 bit uygulamaları ve Apple ise 2017’de App Store’dan kaldırmıştı.

Huawei-AppGallery

32 Bit güncel donanımlar ile uyumlu bir şekilde çalışmaması ve donanımın tüm gücünü kullanamamasından dolayı artık çağ dışı kaldı diyebiliriz. Bu yüzden Huawei’nin aldığı bu karar gayet mantıklı görünüyor. 64 Bit mimarisi sayesinde hem daha hızlı hem de daha stabil uygulamalar geliştirmek mümkün. Bu yüzden eskiye takılıp kalmamak adına Çinli teknoloji devinin bu hamlesi gayet yerinde.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu