Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiXiaomi

Xiaomi 12 Ultra Kendini Gösterdi! Canavar Geliyor!

Xiaomi’nin yeni canavarı Xiaomi 12 Ultra kendini göstermeye başladı. Snapdragon 8 Gen 1 Plus bu telefonu coşturacak. İşte özellikleri.

Birkaç kaynak neredeyse aynı anda Xiaomi 12 Ultra hakkında yeni ayrıntılar yayınladı. Belki de en ilginç olanı, Çinli bir kaynak tarafından yayınlanan prototipin canlı bir fotoğrafı. Sızdırılan bu fotoğraf telefonun kamerası hakkında bizleri heyecanlandıracak özellikleri gözler önüne seriyor.

Xiaomi 12 Ultra Özellikleri Belli Oldu

Gelen bilgilere göre bu telefonda 120x zoom özelliği yer alacak. Hibrit şeklinde olacak olan bu kameralar Leica tarafından desteklenecek. Arka bölümde dört modül bulunacak. Ancak diğer üçüyle ilgili ayrıntılar biliniyor. Ana modülün, optik stabilizasyon sistemi ile tamamlanan 50 megapiksel Sony IMX989 sensör kullanacağı söyleniyor. İlginç bir şekilde, OIS desteğinin her ikisi de 48 megapiksel sensör kullanacak olan diğer iki modülde de yer alacak. Buna göre, ek modüllerden birinde ultra geniş açılı lens, diğerinde telefoto lens olacak. Dördüncü modül büyük olasılıkla bir 3D ToF kamerası olacak.

Çin’de, Xiaomi 12 Ultra için kılıflar zaten satışta bulundu. Çin’de tanınmış bir kaynak olan Digital Chat Station’a göre, ülkede iki adet Snapdragon 8 Gen 1 Plus destekli telefonun üretimi Mayıs sonunda başlayacak. Modeller belirtilmemiş ancak bunlardan birinin sadece Xiaomi 12 Ultra olduğu varsayımı var. Satışa çıkması Haziran sonu veya Temmuz başında bekleniyor.

Xiaomi 12 Ultra
Xiaomi 12 Ultra

Xiaomi 12 Ultra ayrıca 2K çözünürlük ve 120Hz kare hızına sahip 6.73 inç büyüklüğünde  Samsung E5 OLED ekran, 32 megapiksel ön kamera, 120W hızlı kablolu şarj ve 50W kablosuz güç desteğine sahip 4900 mAh pil, Android 12, stereo hoparlörler, IP68 koruması, IR desteği ve ekran içi parmak izi tarayıcı ile gelecek.

Üstelik, tüm sürümlerin fiyatı da belli oldu. 8 GB RAM ve 256 GB depolamalı sürüm için 89o dlar fiyat alep edilecek. En tepe model olan 16 GB RAM ve 512 GB dahili depolama için ise 1.100 doları gözden çıkarmanız gerekecek. Tabii bunlar Çin fiyatları. Avurpa pazarına geldiğinde telefonların fiyatları daha pahalı olacaktır. Türkiye pazarını pas geçecek olan Ultra model, eğer ülkemize gelirse 30.000 TL fiyattan satışa sunulur.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu