AppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Apple Kaç CM Yapacağını Şaşırdı!

Apple, önümüzdeki yıllarda 20 inç büyüklüğünde iPad ve MacBook karışımı hibrit bir cihaz üretecek gibi görünüyor. Peki, bu nasıl olacak?

Son birkaç yılda, birçok şirket katlanabilir cihazlar segmentine girmekle ilgilenmeye başladı ve birçoğu şimdiden ilk cihazlarını piyasaya sürdü. Apple‘ın da bu segmentle ilgilendiği bildiriliyor ve sektördeki kaynaklara göre şirket, görünüşe göre 20 inçlik katlanabilir bir iPad/MacBook hibriti fikrini araştırıyor. Apple yeni cihazı ile özellikle endüstriyel alana hitap edecek gibi görünüyor.

Geleneksel olarak Cupertinolu teknoloji devi, akıllı telefon ve tablet alanında yeni teknolojileri benimsemede çoğunlukla geç kalıyor. Samsung gibi şirketler 3 nesil katlanabilir cihazlarını piyasaya sürmüş olsa da Apple, katlanabilir pazara girişleri için Çin’deki ekran üreticileriyle hala erken görüşme aşamasında.

Bloomberg muhabiri Mark Gurman‘ın en son Power On haberine göre; teknoloji devi, MacBook ve iPad’den ilham alan bir tasarıma sahip 20 inçlik katlanabilir bir cihaz üzerinde çalışıyor. Lenovo’nun ThinkPad X1 Fold‘una benzer şekilde fiziksel klavye ve trackpad yerine dokunmatik ekran tabanlı klavyeye sahip olması bekleniyor. Cihazın yalnızca 2026’da, Apple’ın AR gözlüklerinin ve belki de Apple Car’ın piyasaya sürülmesi sırasında gelmesi bekleniyor.

Apple

Yenilik sunmuyor diye sık sık eleştirilen Apple’ın farklı alanlara yönelecek olması oldukça sevindirici. Ancak bu cihaz son kullanıcıya hitap etmeyecek gibi görünüyor. 20 inç büyüklüğünde bir ekranın taşınabilmesi oldukça zor. 16 inç MacBook Pro modelleri bile ciddi anlamda büyükken 20 inç’in nasıl olacağını kestirmek şimdiden çok zor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu