Akıllı TelefonGüncel Teknoloji HaberleriMediaTekMobirollerrealmeTeknolojiXiaomi

Dimensity 8000 Bakın Hangi Sürpriz Telefonlara Gelecek

Tayvanlı çip devinin yeni MediaTek Dimensity 8000 işlemcisi, çok beklenen iki model için geliyor. İşte gelişmenin detayları.

MediaTek’in 16 Aralık etkinliğinde Dimensity 9000’i duyurmasının üzerinden bir hafta bile geçmedi ve şimdiden heyecanlar yükseldi. Ancak son sızıntılar, serinin diğer üyesi Dimensity 8000 için yeni bilgileri ortaya çıkardı. Bu işlemcimizin, iki yeni akıllı telefona geleceği öne sürüldü. Gelin hangi telefonlara geleceklerine bir göz atalım.

Dimensity 8000, Redmi K50 ve realme GT Neo3 için Yola Çıktı!

Yeni işlemcimiz şu anda teknik özellikleri veya performans ölçütleri açısından tamamen belirsiz. Ancak Çin’den güvenilir sızıntıcı Digital Chat Station, Weibo gönderisinde Dimensity 8000’in Redmi K50 ve realme GT Neo3 akıllı telefon modelleri için geleceğini belirtti.

Bu gelişmeleri ele alırsak, amiral gemisi Redmi K serisindeki Snapdragon işlemcilerden MediaTek Dimensity’e olan geçiş önümüzdeki yıl tamamlanacak. Bu geçişler sırasıyla Redmi K50 Pro için Dimensity 9000’i ve normal Redmi K50 için Dimensity 8000’i içeriyor.

Redmi K50 Gaming Pro

Geçtiğimiz yıldan önce Redmi, bu amiral gemisi K serisi boyunca telefonlarında hep Snapdragon işlemcileri kullanmıştı. Bu gelişmeler ile şirket müşterilerine büyük bir sürpriz sunacak. Ayrıca OPPO Find X ve Find X4 serilerinde bu işlemcimizin bir büyüğü olan Dimensity 9000 yongalarını kullanacak.

Sonuç olarak, MediaTek bu tür telefonlarda işlemcilerini yaygınlaştırmasıyla pazar payını artıracak ve yeni yılda rakibi Qualcomm’a dayanabilecek ve hatta onu geçebilir. 2022’nin MediaTek için nasıl bir yıl olacağını ilerleyen zamanlarda öğreneceğiz. Gelişmeler için takipte kalın.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu