Güncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Google Ukrayna İçin Milyon Dolarlık Desteği Onayladı

Google Ukrayna ‘ya olan desteğini artırıyor. Teknoloji devi, işgal altındaki Ukrayna’ya 5 milyon dolara kadar bağış kabul edecek.

Şimdi ise Google, yine Ukrayna yararına olacak önemli bir işe imza attı. Savaştan etkilenen vatandaşlar için kolları sıvayan Google, insani çabaları desteklemek için daha fazla para toplayacak bir bağış yardımı başlattı.

Google Ukrayna İçin 55 milyon dolar desteği onayladı

Ukrayna lehine adımlar atan arama motor devi, kısa süre önce yeni bir bağış sayfası açtı. Ukrayna’daki yardım desteğini artırmayı amaçlayan şirket, çeşitli uygulama ve siteler aracılığıyla, kullanıcıları Ukrayna’ya bağış yapabileceği bir sayfaya yönlendirecek. Halihazırda Gmail ve arama sayfasında görünen bildirim ile, Ukrayna’ya bağış yapabilmek mümkün olacak.

Şu ana kadar başlatılan kampanyada ilk siftah Google’dan geldi. Google.org çalışanları, şimdiden Ukrayna için 25 milyon doların üzerinde bağışta bulundu. Şimdi bu süreyi 30 Nisan’a kadar uzatan Google, kampanya dahilinde 5 milyon dolara kadar bağış yapılabileceğini duyurdu.

Google, topladığı bağışları belirlediği üç kuruluşa dağıtacak. Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı (WFP), Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR), Google’ın topladığı bağışları alarak gerekli yerlere desteğini artıracak.

Google‘ın sunmuş olduğu yardım sayfasına girdiğinizde, yukarıdaki kurumları temsil eden sekmeler olacak ve bunlardan her birine bağış yapabileceksiniz. 30 Nisan’a kadar sürecek bu kampanya, herkes yardımda bulunabilir ve Ukrayna’ya destek sağlayabilir. Ayrıca Google sadece bununla da sınırlı kalmıyor. Şirket geçtiğmiz haftalarda Android’de ‘hava saldırısı uyarılarını’ da Ukrayna’daki vatadanşlar için sunmuştu.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu