Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobiroller

Huawei Nova 10 Serisi Geliyor! İşte İlk Görüntüler

Huawei Nova 10 serisi gittikçe yaklaşıyor. Şık bir dizayna sahip olduğu görülen telefon serisinin tanıtımı temmuz ayında yapılacak.

Huawei’in orta üst segmentte konumlandırdığı Nova serisi telefonlar çok yakında yenilenecek. Huawei Nova 10 serisi için resmi paylaşımlara zaten başlamıştı. Fakat bir süreden beridir telefonlara hakkında bir gelişmeye rastlamadık. Neyse ki Çinli kaynaklar Nova 10 serisinin ilk görüntüsünü, kamera özelliklerini ve tanıtım tarihini gün yüzüne çıkardı.

Huawei Nova 10 ve Nova 10 Pro Geliyor

Nova 10 serisinde muhtemelen üç telefon yer alacak. bunlardan Nova 10 ve Nova 10 SE’nin Türkiye’de satılmasını bekleyebiliriz. Nova 10 Pro ise Çin’e özel bir telefon olabilir.

Çinli şirket ülkesinde Nova 10 serisi için pazarlama sürecini başlatmış görünüyor. Yapılan reklamda Nova 10 ya da Nova 10 Pro’nun nasıl bir görünüme sahip olacağı net şekilde ortada. Nova 10 serisi beklendiği gibi kavisli bir ekranla donatılıyor. Ekran üzerinde sol üst köşede iki ön kamera dikkat çekiyor. Bu yapıyla Nova 10’un Mate 40 Pro gibi göründüğünü söyleyebiliriz.

Arka bölüme geldiğimizde artık bir Huawei imzasına dönüşen kamera dizaynı ile karşılaşıyoruz. Nova 9 serisine benzer görünüyor, fakat yakından bakıldığında aslında öyle olmadığı görülüyor. Kamera ünitesinde ana sensör ortaya taşınmış durumda. Burada kullanılan altın rengi de yine tasarım bütünlüğünü sağlayan önemli ayrıntılardan biri.

Öte yandan Nova 10’un ana kamera özellikleri belli olmuş durumda. Ana kamera RYYB piksel düzenine sahip 50 megapiksel çözünürlüğünde olacak.  RYYB sensörleri, şirketin P50 ve diğer amiral gemilerinde de kullanılıyor. Nova 10’un ana kamera modülü daha geniş açılı bir lense sahip. Nova 9 ile kıyaslandığında düşük ışık çekimlerinin geliştirildiği gelen bilgiler arasında.

Son olarak Nova 10 serisinin 100 watt hızlı şarj desteğiyle gelmesi bekleniyor. 4 Temmuz’da tanıtılacak telefon serisinin yazılım biriminde HarmonyOS 2.0 olacak. Küresel versiyonlarda ise muhtemelen EMUI 12 göreceğiz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu