Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSonyTeknoloji

Sony Xperia 1 Ⅲ Snapdragon 888 Ve 4K Ekranıyla Rakipsiz Olacak

Snapdragon 888’li amiral gemileri hakkında haberler gelmeye devam ediyor. Şimdi de 4K ekranlı Sony Xperia 1 Ⅲ ortaya çıktı.

Akıllı telefon pazarının en kökenli şirketlerinden Sony, yeni amiral gemileriyle piyasaya hareketlilik getirmeye devam ediyor. Şubat ayında 4K ekranlı Xperia 1 II ile dikkatleri üzerine çeken Japon teknoloji devi, şimdi de Snapdragon 888’li amiral gemisi ile hedeflerini daha da yükseltiyor. Yabancı kaynaklardan aldığımız haberler göre Sony; Snapdragon 888 ile donatılan ve 4K ekrana sahip yeni bir telefonu daha piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Bu telefon Xperia 1 II’nin halefi olarak gelecek ve Sony Xperia 1 Ⅲ olarak adlandırılacak.

Bildiğiniz üzere Japon teknoloji devi Sony, Şubat ayında ilk 4K OLED ekranlı Xperia 1 II modelini piyasaya sürmüştü. Bu telefon ekranıyla pazarda en iyi unvana sahipti. Şimdi ise şirket Sony Xperia 1 III ile bu seriyi devam ettirecek. Dilerseniz gelin, yeni Xperia amiral gemisi hakkında çıkan sızıntılara bir göz atalım;

Xperia 1 III 4K OLED HDR ekran ile gelecek 

Sony’nin bir süredir üzerine çalıştığı Xperia 1 III modeli, tıpkı bir önceki Xperia 1 II gibi 4K OLED ekran ile gelecek. 6.5 inç boyutunda olan bu telefon 21:9 en boy oranına sahip olacak ve 90Hz yenileme hızını da destekleyecek. Genel olarak baktığımızda ekran özellikleri aynı. Lakin yeni modelde şirket ekran parlaklığını %15 daha arttıracak.

Diğer açılardan bakacak olursak Xperia 1 III modeli, Qualcomm’un en yeni yonga seti Snapdragon 888’den güç alacak. Bunun yanı sıra 5G’yi de destekleyecek olan bu model; 8GB RAM ve 256GB dahili hafızaya sahip olacak. Sadece bununla da kalmıyor. Sony yeni amiral gemisini aynı zamanda, suya ve toza karşı da dayanıklı  hale getirecek. Bunun içinde IP65 / 58 sertifikalarına sahip olacak.

Genel olarak konuşursak Xperia 1 III, işlemci ve ekranın rutin değişimleri dışında çok üst özelliklerle gelmeyecek. Ancak şirketin yeni telefonunda, kamera modülünde bir değişikliğe gideceği söyleniyor. Zira yüksek lenslerin savaştığı bu dönemde, Sony gibi bir şirketin rekabete ortak olmaması hiç yakışmaz. Bu yüzden Xperia 1 III’ün de üst düzey kameralar ile gelmesi bekleniyor. Fakat çözünürlükler hakkında henüz net bir bilgi yok. Kesin bilgi için beklemekten başka çaremiz yok.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu