Akıllı SaatAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsung

Apple Samsung’u İkiye, Xiaomi’yi İse Üçe Katladı

Apple Samsung ve Xiaomi’yi epey bir arkasına alarak akıllı saat satışlarında açık ara lider oldu. Son çeyrek satışlarına göz atalım.

Birinci nesil Apple Watch, 2016 yılında tanıtıldığında akıllı saat rekabetinde dengelerin bu denli değişeceğini belki de birçoğumuz tahmin edemedik. Apple bugünkü satışlar göz önüne alındığında tüm rakipleriyle neredeyse aynı adette akıllı saat satarak büyük bir başarıya imza atıyor. Son çeyrek verilerine göre Apple Samsung ‘u ikiye Xiaomi’yi ise üçe katlamış durumda.

IDC’nin Avrupa pazarı için yayınladığı son rapora bakıldığında ikinci çeyrek itibariyle 7.8 milyon adet Apple Watch satışı gerçekleştiren Apple açık ara lider konumda. Uzun süredir sektörün lider markası olan Apple’ın buradaki konumu kolay kolay kaptıracağı da pek olası görünmüyor. Pazar payına gelince; Apple eski kıtadaki akıllı saat pazarının %35.6’sını elinde bulunduruyor.

Listenin ikinci sırasında %16.1 pazar payı ile Samsung yer alıyor. Önümüzdeki günlerde yeni akıllı saat serisini duyurmaya hazırlanan Samsung’un geride bıraktığımız çeyrekteki saat satışları 3.5 milyon adet olarak kaydedildi.

Listenin üç, dört ve beşinci sırasında Çinli şirketler yer alıyor. 2.5 milyon adet saat satışı gerçekleştiren Xiaomi geçen yıla kıyasla %2.4 düşüş gösteriyor. Huawei ise Amerika’nın ambargosu sonrası telefon pazarında yaşadığı sert düşüşü akıllı saat kategorisinde hissettirmiyor. 1.4 milyon saat satan firma geçen yıla kıyasla satışları %9 seviyesinde artırmış görünüyor. En ciddi büyümeyi gerçekleştiren Huami listenin beşinci sırasında ve geçen yıla göre satışları %105 artırmış durumda.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu