Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhoneMobirollerTeknoloji

iPhone SE 2022 iPhone 14 Özelliğine Sahip!

Apple’ın iPhone SE 2022 modelinde fark ettirmeden iPhone 14 özelliğine yer verdiği ortaya çıktı. İşte konuyla ilgili tüm detaylar.

Bloomberg, Apple’ın 5G bağlantılı ilk ekonomik telefonu olan iPhone SE 2022 modelinin aracıyı ortadan kaldıracak ve satın alma sürecini hızlandıracak yeni bir “cihazda kimlik doğrulama” özelliği aldığını iddia ediyor.

Bir kişi ABD’de bir Apple perakende mağazasından veya şirketin web sitesi aracılığıyla bir iPhone satın aldığında, cep telefonu numaranızın yanı sıra sosyal güvenlik numarasının son dört hanesini de ister. Bu, taşıyıcıların bir kredi kontrolü yapmasına ve işlemi onaylamasına yardımcı olur. Dezavantajı, bunun satın alma sürecinin süresini uzatması ve ayrıca etkinleştirme sunucularının aşırı yüklendiği senaryolarda kötü müşteri deneyimine yol açmasıdır.

iPhone SE 2022’nin piyasaya sürülmesiyle durum değişti. Taşıyıcı olarak AT&T veya T-Mobile’ı seçen müşterilerden, satın alma sırasında yukarıdaki ayrıntıları girmeleri veya bir veri planı seçmeleri istenmez. Bunun yerine, yeni telefonlarını eve götürüp ayrıntıları girebilir ve cihazı açtıktan sonra operatöre bağlanabilirler.

Apple, kullanıcıların iPhone SE 3’ü, cihazı bir taşıyıcıya bağlamadan aylık Apple Card taksitleriyle mağazalardan satın almalarına izin verecek. Bu işlem şu anda sadece 3. nesil iPhone SE  için olsa da, muhtemelen Eylül ayında duyurulacak olan iPhone 14 serisi için de kullanılacağına dair spekülasyonlar var.

iPhone SE 2022

Bu, Apple’ın operatörlere olan bağımlılığı azaltma çabasının bir parçası. Apple ve diğer telefon üreticileri, tüketicilerin tercih ettikleri operatöre bağlanmalarını ve isterlerse başka bir operatöre geçmelerini kolaylaştıran eSIM’li telefonları satmaya başladı bile. Apple’ın gelecekte bir eSIM lehine SIM tepsisini tamamen terk edebileceğine dair söylentiler de var.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu