Güncel Teknoloji HaberleriMobirollerOyun HaberleriTeknoloji

Final Fantasy 7 Remake INTERGRADE İnceleme

Final Fantasy 7 efsanesi bir kez daha geri döndü. PlayStation 5 için geliştirilen Final Fantasy 7 Remake INTERGRADE bakalım bizlere neler sunuyor?

PlayStation 1 için 1997 senesinde çıkışını gerçekleştiren RPG türündeki Final Fantasy 7, zamanında 3 CD olarak karşımıza çıkmış ve bizi hayrete düşürmüştü. Dönemine damga vuran ve FF efsanesinin bugünlere gelmesinde en büyük payı olan FF 7, geçtiğimiz yıl Remake sürümüyle yeni oyuncuları da fethetmeye gelmişti. Oyunun geliştiricisi Square Enix şimdi de PlayStation 5 için Final Fantasy 7 Remake INTERGRADE’i yayınladı. Peki, bu Remake’in yeni sürümü bizlere neler sunuyor?

Final Fantasy 7 Remake INTERGRADE İnceleme

PlayStation 5 için bildiğiniz gibi SSD ile hızlı yükleme ve yüksek kare hızları oyuncular ile buluşmuştu. Square Enix de efsanevi oyununu yeni teknolojiler için optimize ediyor. Oyunun konusuna ve oynanışına geçmeden önce bu teknolojilere kısaca değinelim. FF 7 Remake, PS5’te tabiri caizse fişek hızıyla yükleniyor. SSD sayesinde yükleme sürelerini neredeyse sıfıra indiren geliştirici ekip, konsolun grafik birimi gücünden de sonuna kadar yararlanıyor.

PlayStation 5’in tüm nimetlerinden faydalanıyor

FF 7, PS5’te dilerseniz yüksek grafik ayarları ile 30 FPS’te dilerseniz de performans modunda 60 FPS’te çalışıyor. Performans modu ile grafik modu arasında çok büyük fark olmadığını belirtelim. Bu yüzden daha çok aksiyona kayan FF 7’yi performans modunda akıcı bir şekilde oynamanızı tavsiye ediyoruz. Grafikler ise PS4 sürümünden doğal olarak daha iyi. Bu oyun için Remake’in Remastered’ı desem yalan olmaz herhalde. Square Enix başarılı bir şekilde oyunu makyajlamış.

Şimdi gelelim oyunun konusuna ve akışına. FF serisinde efsaneleşen Cloud karakterini kontrol ettiğimiz oyun Midgar adı verilen fantezi bir dünyada geçiyor. Paralı asker olan Cloud, Avalanche ismindeki aktivist gruba yardım ederken kendini buluyor. Esas oğlanımız Cloud çocukluk arkadaşı Tifa’nın yer aldığı Avalanche grubu ile fabrikayı havaya uçurmak için kolları sıvıyor. Ana oyunun hikayesine bağlı kalan oyun Avalanche grubu hakkında daha fazla detay öğrenmemizi sağlıyor.  FF 7’nin hikaye akışı linear oyunlar gibi değil.

Açık dünya olmamasına rağmen sizi oyunun içerisine çeken FF 7, farklı konu anlatımı ile sizi içine çekiyor. Hikaye anlatımı NieR:Automata gibi diyebilirim. PS5 için geliştirilen INTERGRADE paketinde Yuffie’nin olduğu yeni hikaye içeriği bulunuyor. Bu bölümde Midgar’a gelen cesur ninja Yuffie olarak oynuyorsunuz. INTERGRADE DLC’sinde Yuffie ve başka bir Wutai’li ajan, Avalanche HQ ile buluşup Shinra Building’e sızmaya çalışıyorsunuz. Bu bölümü ayrı olarak da oynayabileceğinizi ve 7-8 saat gibi sürdüğünü belirtelim. Oyunun hikayesinde spoiler’a girmemek için konuyu burada noktalamak istiyoruz.

Savaş sistemi klasik FF7’den oldukça fazla. Bir Battle’da aynı anda birden fazla karakteri kontrol edebiliyorsunuz. Özel skillerinizi güç topladıkça kullanabilir ve düşmanlarınıza daha fazla damage vurabilirsiniz. Combat sisteminin oldukça eğlenceli ve aksiyonun bir an bile durmadığı bir yapıda olduğunu söyleyebilirim. Oyunda sürekli savaş olsa da adamları kesip biçsek diye bekleyeceksiniz. Ayrıca oyunda itemlerin de olduğunu ve bu itemler ile karakterlerinizi güçlendirebileceğinizi belirtelim.

FF7 şimdi daha bir güzel

Oyunun grafiklerine geçecek olursak film gibi bir oyun deneyimi sizleri bekliyor diyebiliriz. FF 7 MGS 4 kadar olmasa da cutscene yani ara sahneleri ile ünlüdür. Oyunda ara sahnelerden oyuna geçişi hissetmeyeceksiniz bile. Grafikler gerçekten de başarılı bir şekilde yeni nesil konsollara uyarlanmış. FF 7’nin müzikleri ise Spotify’da kendiniz playlist oluşturup gün boyu sıkılmadan dinleyebileceğiniz türden. Uzun lafın kısası bir önceki nesilde fırtınalar estiren FF 7 Remake’i Square Enix yine başarılı bir işe imza atarak allayıp pullamayı başarmış.

İyi bir oyunu daha iyi yapmak oldukça zordur. Peki, bu oyunu PS4’te oynadım PS5’e de almalı mıyım? Oyunu PS5 için sıfırdan almanıza gerek yok. PlayStation Store’dan “FINAL FANTASY VII REMAKE PS4 sürümü sahipleri için yükseltme” sürümü uygun bir fiyata satın alarak oyunu PS5 sürümüne yükseltebilirsiniz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu