Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Google Pixel 7 Kamera Tarafında Devrim Yaratabilir

Google’ın amiral gemisi Google Pixel 7 için sevindiren haberler gelmeye başladı. Google’ın kameraları iyileştirmek istediği söyleniyor.

Google bildiğiniz gibi Pixel 6 serisinde kendi Tensor yonga setini kullanarak büyük bir atılım yapmıştı. Qualcomm’u saf dışı bırakana bu Tensor hamlesi sayesinde AI tabanlı özellikler devreye girmişti. Google ayrıca Pixel 6 ve Pixel 6 Pro’da kullanılan birincil kameraların lensinin arkasına 50MP sensör koyarak her iki modeldeki kameraları da geliştirdi. Şimdi ise gözler Google Pixel 7 serisine çevrilmiş durumda.

Pixel serisinin her zaman Google’ın fotoğraf işleme becerisinden yararlandığı bilinse de, Google Tensor çipinin AI özelliklerini kullanma yeteneği, şirketin Magic Eraser (bir fotoğrafın istediğiniz bölümlerini silen) gibi özellikler eklemesine izin verdi. Pixel 6 Pro‘daki telefoto lens, 4x optik yakınlaştırma ve 20x Süper ResZoom özelliğine sahip olması ile de dikkatleri üzerine çekmişti.

Bugün ise Google’ın kıdemli direktörü Mike Coulter, LinkedIn’de Google’ın işe alım yaptığını açıkladı. Google, bu haberle Pixel 7 kameralarını yeni bir düzeye taşımayı hedefliyor.

Bu yılki modellerde yer alan hareket modu, harika uzun pozlamalı çekimler oluştururken, portrelere stil kazandırmak için bokeh bulanıklıkları ekleyebilir ve hareketli bir yüzün görüntüsünü daha keskin ve izlenebilir hale getirmek için yüz bulanıklaştırma özelliğini kullanabiliyordunuz. Peki, yeni seri ile neler sunulacak?

Google’da kıdemli bir direktör olan Mike Coulter tarafından LinkedIn’de paylaşılan bir gönderi, kamera, Image Display ve daha fazlası için işe aldığından bahsediyor. Gönderide, “Bulunduğum yerdeki San Diego’da işe alıyorum. Yeni bir San Diego ekibi için Camera ISP tasarımında ve her düzeyde doğrulamada tam zamanlı rolleri doldurmak istiyorum. İlgileniyorsanız lütfen doğrudan bana mesaj atın. Bu, size Pixel 6 için Google Tensor yonga setini geliştiren ekibin bir parçası olmak için bir fırsattır.” ifadesi yer alıyor.

Google Pixel 6A

Bu iş ilanından Google’ın yeni serisinde kamera tarafında ciddi yenilikler sunacağını söyleyebiliriz. Lenslerini yazılım ile besleyen ve yapay zeka sayesinde rakiplerine taş çıkaran Google, Pixel 7 serisi ile DxOMark‘ta zirveye oynayacak gibi görünüyor. Türkiye pazarını uzun süredir es geçen internet ve teknoloji devi bakalım ülkemize bu yıl gelecek mi?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu