Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobiroller

Cep telefonu IMEI kayıt ücreti fena zamlandı!

Meclisten geçen son torba yasa ile birlikte telekomünikasyon alanında önemli değişiklikler dikkat çekiyor. Bunlardan biri temlikli cihaz satın alımı, diğer ise klonlanan IMEI numaraları hakkında. Bir diğer değişiklik IMEI kayıt ücretinde yaşandı. Yayınlanan son kararla birlikte Cep telefonu IMEI kayıt ücreti %150 zamlandı.

Yakın zamanda yapılan düzenlemelerle birlikte yurt dışından getirilen cep telefonlarının pasaport ile kayıt altına alınması epey zorlaştırıldı. 29 Mayıs tarihi itibariyle yurda giriş yapan pasaport sahipleri getirdikleri telefonları sadece kendi adlarına kayıtlı hatlar üzerine açtırabiliyordu. Ayrıca pasaport kayıt hakkı iki yıldan üç yıla çıkarıldı.

Cep telefonu IMEI kayıt ücreti 1500 TL oldu

30 Kasım 2018 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanan kararla 500 TL’den 618 TL’ye yükseltilen IMEI pasaport kayıt ücreti son kararla birlikte 1.500 TL’ye yükseltildi. Hem pasaport tarafında yapılan düzenleme hem de kayıt ücretinin artırılması ile ülkemize yurt dışından telefon getirmek epey güç hela geldi. Özellikle kayıt ücretine yapılan zam, birçok modelde fiyat avantajını ortadan kaldıracak.

Kayıt ücretinin 1.500 TL’ye yükseltilmesi yine de iPhone gibi pahalı modellerde kullanıcılara avantaj sağlayabilir. Ancak telefonun sadece pasaport sahibinin adına kayıtlı hatlarda kullanılabilecek olması herkesin elini kolunu bağlıyor.

Son olarak torba yasa ile birlikte telekomünikasyon alanında yapılan değişiklikler hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Yurt dışından getirilen bir telefon için 1.500 TL kayıt ücreti sizce fazla mı?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu