Akıllı TelefonAppleCep TelefonuGüncel Teknoloji HaberleriiPhone

Kamera Tarafında iPhone 15 Pro Yerine iPhone 15 Almalısınız?

Kamera performansı göz önüne alındığında neden iPhone 15 Pro yerine düz iPhone 15 almalısınız? İşte cevabı...

iPhone 15 serisi tanıtıldığından beri gündemden düşmüyor. Apple 15 serisini 4 model olmak üzere piyasaya sürdü.  Pro olmayan iPhone modelleri büyük rağbet göreceğe benziyor. Sebebi ise iPhone 15 ve 15 Plus’ın geçtiğimiz yıl tanıtılan iPhone 14 ve 14 Plus’a göre önemli iyileştirmelerle piyasaya sürülmüş olması. Hadi gelin iPhone 15 ve 15 Plus modelini bu kadar tercih sebebi yapan nedenlere göz atalım.

48 mp Lens Düz iPhone Modellerine de Geldi!

iPhone 15 ve 15 Plus’ta artık 48 megapiksel lens kullanıldı. Geçtiğimiz yıl düz model ile Pro modelleri arasındaki çözünürlük farkı bariz belli oluyordu. Teknoloji devi bu yıl aradaki bu farkı kapattı. Bu farklılığı başka alanlarda yapmaya başladı.

Örneğin standart iPhone modellerinde telefoto lens bulunmuyor, iPhone 15 Pro 3x telefoto lense sahipken iPhone 15 Pro Max 5x telefoto lensle geliyor. Düz modellerde telefoto lens olmadan 2x yakınlaştırma gerçekten şaşırtıcı. Bu 2x yakınlaştırma 48 mp çözünürlük ile birleşince daha net görüntüler ortaya çıkıyor. iPhone 15 Pro’da ise 3x optik yakınlaştırma bulunuyor.

Yani aslında telefonlar arasındaki bu karşılaştırmanın 2x,3x veya 5x yakınlaştırma özelliği oluyor. Sizin bu yakınlaştırma özelliğinden hangisine ihtiyacınız olduğuna bağlı olarak tercih sebebiniz değişebilecek. Artık tüm modeller Apple’ın Sensör Kaydırma Sabitleme özelliğiyle birlikte geldiğinden, herhangi bir bozulma olmadan daha fazla ışık alabilecek ve daha iyi fotoğraflar çekebilecek.

Diğer özelliklerin bu karşılaştırmaya katılmadığını belirtmeliyiz. Sonuçta Apple A17 Pro Bionic çipi, 120 Hz değişken yenileme hızına sahip ProMotion ekran ve Titanyum kasa arıyorsanız tabii ki iPhone 15 Pro daha iyi bir seçim olacaktır.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu