Akıllı TelefonGenelSamsungTeknoloji

Samsung Galaxy S8 Ekran özellikleri netleşiyor!

Samsung haberlerinde güvenilir bir kaynak olarak gösterilen SamMobile sitesi Galaxy S8 modelinin ekran özelliklerine dair önemli bilgiler aktardı. Galaxy S8’in ekranı için kısa süre öncesine kadar 4K Ultra HD çözünürlükte olacağı yönünde iddialar gündemdeydi. Ancak siteye göre telefonda Quad HD çözünürlüklü ekran yer alacak. 4K ekranın pil tarafındaki olumsuzlukları hesaba kattıldığında Samsung’un doğru karar verdiğini söyleyebiliriz.

Samsung RGB ekrana geçiş yapıyor

Super AMOLED ekranın kullanılacağı sekizinci nesil Galaxy S modelinde asıl değişim ekran piksel diziliminde yaşanacak. Galaxy S2 dışında Super AMOLED ekranlarda PenTile piksel dizilimini kullanan Samsung, S8 ile birlikte RGB (kırmızı-yeşil-mavi) dizilime geçecek. RGB dizilimle birlikte alt piksel sayısında önemli bir artış yaşanacak ve bu da görüntü kalitesinin neredeyse %50 oranında artacağı anlamına geliyor.

Galaxy S8

PenTile piksel dizilimine sahip Super AMOLED ekranın kullanıldığı Galaxy S7 edge modelinde 7.3 milyon alt piksel yer alıyor. Söz konusu ekranda RGB dizilim benimsenmiş olsaydı piksel sayısı 11 milyona ulaşacaktı.

Ekran görüntü kalitesinde gözle görülür bir iyileşme sağlayacak Quad HD çözünürlüklü ve RGB dizilime sahip Super AMOLED ekran, daha önceki ekranlara göre VR tarafında da görüntü kalitesinde ciddi bir iyileşme sağlayacak. Mevcut durumda PenTile dizilime sahip Super AMOLED ekranların VR başlıklarda sunduğu görüntü kalitesi eleştirilerin hedefinde.

Galaxy S8

Galaxy S8’de home butonu olmayacak

Sitenin bir diğer önemli iddiası ise home butonuna ilişkin. Galaxy akıllı telefonların olmazsa olmazlarından home butonuna Galaxy S8 modeliyle veda ediliriz. İddiaya göre parmak izi tarayıcısı ekran altına gömülü olacak. Samsung ve Qualcomm arasındaki işbirliği dikkate alındığında ekran altına yerleştirilecek parmak izi tarayıcısında Qualcomm’un ultrasonik biyometrik teknolojisi kullanılacağı gelen haberler arasında.

Galaxy S8’in şubat ayında düzenlenecek Mobil Dünya Kongresi’nde tanıtılması bekleniyor. Telefon cephesinden detaylar geldikçe aktarmaya devam edeceğiz.

>> İlginizi çekebilir; Android kullanım oranları açıklandı!

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu