AndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriGündemMobirollerOyun HaberleriRazer

Razer Edge Steam Deck’e Rakip Olmaya Geldi

Razer’dan bugün sürpriz bir konsol geldi. Razer Edge adını taşıyan bu model Steam Deck’e rakip olacak gibi görünüyor.

Razer, Razercon 2022’de ilk elde taşınabilir oyun konsolunu tanıttı. Razer Edge adını taşıyan bu konsol Steam Deck’e rakip olacak gibi görünüyor. Bu konsolu şu an isteseniz de satın alamıyorsunuz. Razer konsolun 2023’ün Ocak ayında satışa sunulacağını belirtiyor. Fiyat konusunda ise Razer biraz kesinin ağzını açmanızı istiyor.

Konsolun Wi-Fi sürümü için 400 dolar gibi bir fiyat talep ediliyor. Android tabanlı bir konsola bu parayı vermek büyük bir saçmalık olur. Steam Deck varken 400 doları Razer’a vermek için sağlıklı düşünemiyor olmak gerek.

Edge, 2400 x 1080 piksel çözünürlüğe sahip 6.8 inç AMOLED ekran ile geliyor. Edge’in Steam Deck ve Nintendo Switch’ten temel farkı ekranda yatıyor. Rakiplerinde 60 Hz olan ekran Razer’da 120 Hz. Android oyunları için o kadar da olsun artık. Razer ayrıca standart olmayan bir donanım platformu seçiyor. Konsolda 3.0 GHz hızında çalışan bir CPU’ya sahip Qualcomm Snapdragon G3x yer alıyor. Bu yonga setinin Steam Deck’teki AMD işlemcinin yanından bile geçemeyeceğini belirtelim.

Konsolda 8 GB RAM ve 128 GB dahili depolama birimi yer alıyor. 5.000 mAh kapasiteli bataryadan beslenen bu konsol, Xbox Cloud Gaming, Nvidia GeForce Now, Epic Games Store ve Steam Link platformlarını destekliyor. Yani bu konsol tamamen bulut tabanlı bir konsol olacak diyebiliriz. Bu yüzden Steam Deck’e asla rakip olamaz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu