Güncel Teknoloji HaberleriGündemMobirollerTeknoloji

Rusya Merkez Bankası Hacklendi! Dünya Şokta!

Rusya Merkez Bankası, Anonymous hacker grubu tarafından hacklendi. Rusya siber saldırılara daha çok maruz kalacak gibi görünüyor.

Rusya Merkez Bankası basın servisine atıfta bulunan TASS’a göre, Rusya Federasyonu Merkez Bankası, sistemlerinden herhangi birinin olası bir bilgisayar korsanı saldırısı hakkında bilgi vermedi. Daha önce, Anonymous hacker grubunun Rusya Merkez Bankası’nın sistemlerini hacklediğine dair sosyal ağlarda bilgiler ortaya çıktı. Bilgisayar korsanları, gizli verileri içerenler de dahil olmak üzere 35.000’den fazla dosya yayınlamaya söz verdi.

Anonymous, Rusya Federasyonu Merkez Bankası’nın hacklendiğini duyurdu. Resmi ret yayınlandı
Rusya Federasyonu Merkez Bankası, bilgi sistemlerinden herhangi birinin olası bir hacklenmesiyle ilgili bilgileri reddediyor.

Mart ayının başlarında, kamu otoritelerinin web sitelerine yapılan hacker saldırılarının sayısının yüzlerce kat arttığı biliniyordu. Rusya ile Ukranya arasındaki savaştan dolayı Rusya’nın siber saldırılara maruz kaldığı defalarca gündeme gelmişti. Bu tür geniş çaplı bir saldırı bugüne kadar yapılmamıştı. Rus hackerlar ile Anonymous arasındaki bu savaşın ne kadar daha süreceği ve Rusya’nın kendisini siber saldırılardan nasıl koruyacağı bilinmiyor.

Rusya Merkez Bankası

Savaşın neredeyse ilk ayı geride kalmak üzere. Ancak her iki taraf da henüz uzlaşamadı. Umarız bu savaş artık en kısa sürede bir son bulur. Savaş bitse bile siber saldırıların nasıl şekilleneceği henüz bilinmiyor. Rus hackerlar şu an saldırı yapmadı. Eğer Rusya da bu tarz bir atağa kalkarsa tüm dünya için kötü günler gelebilir.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu