Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSiPhoneMobirollerTeknolojiWhatsApp

WhatsApp Sohbetleri Artık Kaybolmayacak! Ne Zamandır Bunu Bekliyoruz


WhatsApp uzun zamandır beklenen özelliği kullanıma sunacak. Artık telefon değiştirirken bunu düşünmek zorunda kalmayacağız.

İlk olarak Temmuz ayı sonlarında bildirildiği üzere, WhatsApp mühendisleri aktif olarak, insanların Facebook’un sahip olduğu bu mesajlaşma hizmetini dört cihaza kadar aynı anda kullanmalarına izin verecek bir özellik geliştiriyorlardı. Şimdi ise  yıllardır insanların telefon değiştirirken dahi düşündüğü bir soruna çözüm getirebilirler.

Kullanıcılar, Android‘den İOS’a geçerken veya tam tersi bir geçiş yaparken sohbetlerini ve medyayı aktaramama gibi sorunlar yaşıyorlardı. Bu sorun ortadan kalkacak gibi görünüyor. WhatsApp‘a İOS ve Android arasında veri aktarma özelliği gelebilir.

WhatsApp Develop
WhatsApp Developers

WhatsApp aktarım özelliği hangi platformlar arasında olacak?

WhatsApp uygulaması hakkında sızıntılar paylaşan WABetaInfo, WhatsApp mühendislerinin platformlar arası sohbet senkronizasyon özelliğinin üzerinde çalışılmakta olduğunu ortaya çıkardı. Mevcut şifrelenen tüm görüşmelerin şifresini çözmek ve yeni cihaza kopyalamak için bir Wi-Fi bağlantısına ihtiyacımız olacak. Bu, Android kullanıcılarının er ya da geç sohbetleri bir iOS cihaza aktarabilecekleri anlamına geliyor, bunun tersi de eğer şirket bu özelliği yayınlarsa mümkün olabilir. Bugün bir kullanıcı işletim sistemini değiştirirse tüm konuşmaları ve medya verileri kaybolur.

Her şeyin güvenli bir şekilde çalışmasını sağlamak için, her yeni bir eklendiğinde veya kaldırıldığında şifreleme anahtarı değiştirilecek ve eğer uygulama ayarlarında “Güvenlik Bildirimleri” etkinleştirilirse tüm etkin konuşmalar bildirilecektir.

Ek olarak, WhatsApp’ın platformlar arası özellik sunulduğunda piyasaya sürülecek özel bir iPad uygulaması üzerinde çalıştığı  da bildiriliyor. Böylelikle iPhone ve Android akıllı telefon sahipleri, sohbetlerine ilk kez bir iPad üzerinden erişme şansına sahip olacaklar.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu