Akıllı TelefonAppleGeneliPhoneMobiroller

iPhone 14 Serisi Şaşırtıcı Depolama Alanı Seçeneği ile Gelecek

iPhone 13 yeni piyasaya sürülmüşken iPhone 14 hakkında ilk sızıntılar gelmeye başladı. Yeni seri, daha gelişmiş depolama seçenekleri sunacak.

Bu yılki iPhone 13 Pro ve Pro Max modellerinde, geçen yılki modellere kıyasla maksimum depolama kapasitelerinin 512 GB’den 1 TB’a çıktığını görmüş olduk. Ancak bu kapasite Apple için hiç yeterli değil. Bir telefonun sunabileceği depolama alanın sınırlarını zorlamak amacıyla Cupertino merkezli şirket, iPhone 14 serisinde 2 TB’a varan depolama alanı sunmayı planlıyor olabilir.

iPhone 14 Serisi 2 TB’a Varan Depolama Seçenekleri Sunacak

Güvenilir bir Çin kaynağına göre, iPhone 14 olarak adlandırılacağını varsaydığımız 2022 iPhone serisi, 2 TB’a kadar depolama alanına sahip olabilir. Ayrıca başka bir rapor Apple’ın 14 serisi için uygun maliyetli QLC(dört seviyeli hücre) NAND Flash teknolojili yonga üreticileri ile birlikte çalıştığını gösteriyor.

iPhone 14 Pro kamera

QLC bellek, iPhone 13 serisinde kullanılan TLC depolama alanına göre %33 oranında daha fazla bellek yoğunluğuna sahip. QLC bellekler kapasite birimi başına daha düşük maliyetli oluyor.

Negatif bir durum olarak QLC belleklerde daha kısa çalışma ömrü görebiliriz. Şu anki iPhone’larda kullanılan TLC belleklerin çalışma ömrü QLC’ye göre daha uzun. Bu nedenle mevcut bellek türünü QLC ile değiştirme kararı aksilikler olmadan gelmeyecektir.

Ayrıca, 1 TB, ileri düzey kullanıcılar için bile fazlasıyla yeterli, bu nedenle Apple’ın gerçekten 2 TB’ı seçip seçmeyeceği belli değil ancak raporlar bu depolama alanının gelebileceğini gösteriyor.

Son olarak, Apple 2022’de iPhone mini modeli kaldırabilir ve bunun yerine 6.7 inç ekranlı başka bir model sunabilir. Tüm serinin 4nm işlemciler tarafından destekleneceği de bildiriliyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu