Akıllı TelefonGenelGoogleGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerPixel

Google Pixel 5 Ekranı! Olmasaydın da Olurdu! Bu Ne Google?

Google Pixel 5 ekranı DxOMark sitesi tarafından inceleme altına alındı. Peki kamerasıyla nam salan telefonun ekranı da bu kadar başarılı mı?

Kamera incelemeleriyle ünlü DxOMark sitesi son zamanlarda akıllı telefon ekranlarını da test etmeye başladı. Ekran incelemeleri söz konusu olduğunda Galaxy Note 20 Ultra şu an sitenin yaptığı değerlendirmelerde zirvenin sahibi. Listeye son olarak ise Google Pixel 5 dahil edildi.

Ekran değerlendirmesine geçmeden önce Google’ın Pixel5 ile birlikte donanım yarışından çekildiğini söyleyebiliriz. Arama motoru devinin donanımdan ziyade yazılım tarafına odaklandığı en güncel Pixel telefonda özellikle ekranın beklentilerin çok altında kaldığını belirtelim.

Google Pixel 5
Google Pixel 5

DxOMark’ın yaptığı değerlendirme Pixel 5, 74 puan alarak amiral gemi telefonlara bırakın yaklaşmayı, bazı orta segment telefonların bile gerisinde kaldı; ki bunlardan biri Vivo X51 5G. 699 dolarlık fiyatı göz önüne alındığında bu ekran değerlendirmesinin Pixel 5’e yakışmadığını belirtelim.

Google Pixel 5 ekran özellikleri

DxOMark’ın ekran hakkındaki değerlendirmesine geçmeden önce Pixel 5’in ekran özelliklerini hatırlayalım.

  • OLED ekran
  • Boyut: 6,0 inç (~% 86 ekran / kasa oranı)
  • Boyutlar: 144,7 x 70,4 x 8 mm (5,70 x 2,77 x 0,31 inç)
  • Çözünürlük: 1080 x 2340 piksel
  • En boy oranı: 19,5: 9, ~ 432 ppi
  • Yenileme hızı: 90 Hz

Değerlendirmede Pixel 5’teki ekranın ortam ışığını iyi benimsediği, iyi dokunma duyarlığına sahip olduğu ve videolarda kare düşmesi / sarsıntı olmadığı belirtiliyor. Bunlar ekran hanesine artı olarak yazılsa da eksiler daha fazla görünüyor.

İlk olarak, düşük ışık senaryolarında ekranın ışık seviyesi çok düşük görünüyor. Ayrıca güneş ışığı altında aydınlatmayı artırmaya yönelik okunabilirlik oranı görüntülerin rengini çok fazla değiştiriyor. Diğer bazı dezavantajları arasında video izlerken düşük parlaklık ve kontrast, oyunlar sırasında takılma ve yavaş ışık geçişleri yer alıyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu