Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiWhatsApp

Android için WhatsApp Yenileniyor! İşte Yeni Tasarım!


WhatsApp’ın yeni Beta sürümü ile yeniliklerin geleceği ortaya çıktı. Android için WhatsApp uygulamasının tasarımında büyük değişiklik olacak.

Tartışmaların hedefinde olan WhatsApp, gizlilik politikasında geri adım atmak zorunda kalmıştı. Bu süreçte yeni özelliklerini kullanıcılarına sunarak, portföyünü Telegram ve Signal gibi rakiplere kaptırmak isteyemeyen popüler mesajlaşma uygulamasının yeni özelliği bugün ortaya çıktı. Android için WhatsApp Beta sürümünde ortaya çıkan bilgilere göre uygulamanın tasarımında büyük değişiklikler olacak.

Android için WhatsApp tasarımsal değişiklik ile geliyor

Wabetainfo‘ya göre, WhatsApp Beta 2.21.13.2 sürümü ile birlikte mesajlarda daha oval hatlar tercih edilecek. Önceki sürümde, sohbet mesajları arasındaki satır ayırıcılar uygulamadan kaldırılmıştı. Yeni tasarımda bu ayırıcıların kaldırılmasının daha şık görünmesi için yapıldığı da böylelikle ortaya çıkmış oldu.

Bunlara ek olarak, WhatsApp, karanlık mod etkinleştirildiğinde push bildirimlerinin rengini mavi olarak değiştirilecek. Bu sayede okunabilirlik konusunda uygulama daha iyi hale gelecek. Şimdilik Beta aşamasında olan bu özelliklerin yaz ayları içerisinde kullanıma sunulması bekleniyor.

Android için WhatsApp

iOS ve Android’de farklı tasarım kullanan WhatsApp’ın, evrensel bir tasarıma geçiş yapması gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü iki platform arasındaki tasarım farkı çok büyük. Örneğin; iOS‘ten Android‘e geçen bir kullanıcı WhatsApp’a girdiğinde sudan çıkmış balığa dönebiliyor.

Genelde uygulamalar evrensel bir tasarım ile oluşturulur ve her platformda aynı şekilde hizmet verir. Ancak Facebook ve WhatsApp uygulamaları için bu geçerli değil. Twitter bile geçtiğimiz yıllarda tasarımını tek düzene oturtmuştu. Umarız WhatsApp’ın tasarımında da köklü değişiklik olur ve her platformda aynı deneyim sunulur.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu