Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerTeknoloji

Harmony OS Geliyor! Android Kara Kara Düşünüyor!

Huawei, Harmony OS için vites yükseltti. Android’in en büyük rakibi olması beklenen yeni işletim sistemi önümüzdeki ay gelecek.

Huawei’nin Harmony OS işletim sistemi ve Huawei P50 serisi için tarih verildi. Android’in rakibi olacak işletim sistemi ve telefon özellikli fotoğraf makinesi dediğimiz P50 serisi Nisan ayında resmi olarak bizlerle birlikte olacak.

Çin medyasından gelen son bilgilere göre, bir Huawei personeli, Huawei’nin 22 Nisan ve 27 Nisan’da iki ayrı etkinlik yapacağını açıkladı. Bu etkinlikte önce işletim sistemi daha sonra da P50 serisi tanıtılacak.

Weibo’dan gelen haberlere göre; Huawei P50 serisi Hongmeng OS ile çalışacak. Ancak bu işletim sistemi ilk etapta Çin’e özel olacak. Yani Avrupa pazarında satılacak olan P50 serisinde yine Huawei Mobil Servisleri ile desteklenmiş olan Android işletim sistemi yer alacak.

Amerika’nın yaptırımları sonrasında kendi kabuğuna çekilen ve büyük bir sıçrama yaparak geri dönen Huawei, özellikle yeni işletim sistemi ile çok konuşacak. Piyasada iOS ve Android’in dışında güçlü bir mobil işletim sistemi bulunmuyordu. Huawei’nin yeni işletim sistemi bu iki firmaya da rakip olacak.

Harmony OS

Geliştiriciler için sağladığı kolaylıklar ile bilinen Huawei, yeni işletim sistemi için uygulama geliştirmek isteyenlere de jestler yapacak. Özellikle App Gallery’de geliştiricilerden yapılan kesintinin diğer mağazalara göre daha az olması, geliştiricilerin ilgisini çekmişti. Aynı politika yeni işletim sistemini desteklemek için devam ettirilecek gibi görünüyor.

Android’in rakibi denilen HarmonyOS’in daha yolun başında olduğu ortada. Ancak Huawei’nin çok kısa süre içerisinde bu işletim sistemini şahlandıracağını düşünüyoruz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu