AppleDizüstü BilgisayarGüncel Teknoloji HaberleriMacBook

Apple ‘Korkunç Hızlı’ Ekim Etkinlik Detayları!

Apple sürpriz bir şekilde 30 Ekim'de büyük bir etkinlik düzenleyecek. Bu etkinlikte tanıtılması beklenen ürünler neler?

Apple genellikle ürün tanıtımlarını belirli tarihlerde yapıyor ve sevenlerini çok şaşırtmıyor. Fakat bu sefer öyle olmadı. Apple beklenmedik bir şekilde 30 Ekim Pazartesi günü ‘Korkunç Hızlı‘ adında bir etkinlik düzenleyeceğini açıkladı. Bakalım bu etkinlikte sızıntılara dayanarak bizi hangi yenilikler bekliyor?

Apple 30 Ekim Tarihinde Etkinlik ile Neler Tanıtacak?

Etkinliğin ana temasının Mac olacağı Apple tarafından hazırlanan görselle doğrulandı. Apple web sitesinde, Mac finder simgesine dönüşen bir Apple logosu bulunuyor.

Çevirim içi düzenlenecek lansmanla birlikte büyük bir çip güncellemesi gerçekleştirmesi bekleniyor. M3, M3 Pro ve M3 Max yonga setleri tanıtılacak. Bu etkinliğin ismiyle alakalı Apple Cadılar Bayramı öncesi duyurusunu “Korkunç Hızlı” etkinliği olarak adlandırıyor.

14 inç ve 16 inç MacBook Pro

2023 Ocak ayında 14 inç ve 16 inç Macbook Pro modelleri güncellenmişti. M2 Pro ve M2 Max işlemcileriyle güç alan modeller şimdi yerini bir sonraki nesil işlemciye bırakması bekleniyor.

M3 Pro ve M3 Max yonga setiyle tanıtılması beklenen yeni nesil Macbook Pro modellerinin önceki nesle göre oyun performansında artış yaşanması olası.

M3 Pro yongası, 12 çekirdekli CPU ve 18 çekirdekli GPU’ya sahip olacak ve 14 çekirdekli CPU ve 20 çekirdekli GPU için yükseltmeler mevcut olacak.

M3 Max yongası, 16 çekirdekli GPU’ya ve 32 çekirdekli GPU’ya sahip olacak ve 40 çekirdekli GPU’ya yükseltme seçeneği de bulunacak. Ayrıca ekran tarafında miniLED teknolojisine yükseltileceği düşünülüyor.

iMac

En son tanıtılan iMac modeli M1 çipe sahipti. M2, M2 Pro ve M2 Max işlemciye sahip bir iMac modeli tanıtılmadı. Şimdi M3 yonga setine sahip iMac’in tanıtılması kayda değer bir performans artışı sunacak. M3 yonga seti daha fazla RAM desteği ile maksimum RAM ve SSD ile gelebilir.

Yonga seti dışında Bluetooth 5.3, Wi-Fi 6E donanım yükseltmeleri de muhtemel görünüyor.

USB-C Aksesuarları

iPhone 15 modelleriyle birlikte USB-C’ye geçen Apple’ın Magic Mouse, Magic Trackpad ve Magic Keyboard dahil olmak üzere birçok Mac aksesuarında Lightning bağlantı noktasını ortadan kaldırması bekleniyor.

Etkinlik Nasıl İzlenir?

Aşağıdaki YouTube linki üzerinden canlı olarak yayınlanacak etkinliği izleyebilirsiniz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu