Otomobil

TOSFED ve Intercity Arasındaki Gerginlik Devam Ediyor

Intercity ve Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu arasındaki gerginlik devam ediyor. Son açıklamalar ise Intercity'den geldi!


Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu ve Intercity İstanbul Park arasındaki gerginlik devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde TOSFED, FİYAŞ’ın kiracısı olan Intercity’i pisti amacına uygun kullanmamakla suçlamıştı. Ayrıca TOSFED, 10 yıllık kiralama süresi boyunca Intercity’nin otomobil sporları kulüplerine, sporculara ve bu spora gönül vermiş kişilere kullandırılmadığını da açıklamıştı.

TOSFED, yaptığı basın açıklamasında taleplerini de dile getirdi. Yapılan açıklamada pistin kira sözleşmesinin sona ermesiyle birlikte bir an önce Vakıflar Genel Müdürlüğüne teslim edilmesini talep etti. Ayrıca TOSFED,

“İstanbul Park’ın geleceğine ilişkin planlamalarda Türk otomobil sporlarına hizmette baş sorumlu ve görevli olan Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu TOSFED’in görüşlerine gereken önemin ve değerin verilmesinin İstanbul Park’a, spor camiamıza ve ülkemize en büyük faydayı getireceğinin anlaşılmasını dileriz. “

açıklamalarını yapmıştı.

TOSFED’e cevap gecikmedi!

TOSFED’in bu açıklamalarından sonra Intercity yönetiminden cevap gecikmedi. Bu doğrultuda Intercity yönetimi, 2013 yılından bu yana hedeflerinin otomobil sporlarına, Türk sporcularına ve otomobil sektörüne hizmet etmek olduğunu açıkladı. Ayrıca Intercity yaptığı açıklamada, pistin inşa maliyetinin yarı fiyatının pist için harcandığını da belirtmiş oldu.

Intercity yaptığı basın açıklamasında, TOSFED’in etkinliklerin yapılmasını engellediğini ve haksız ithamlarda bulunduğunu belirtti. Ayrıca etkinliklerin son anda iptal edilip Yunanistan’da yapılmasının, yapılabilen yarışların ve etkinliklerin ise ancak Tahkim Kurulu Kararı ile yapıldığını açıklayan Intercity yönetimi, tüm engellere rağmen 2020 ve 2021 yıllarında kendi imkanlarını kullanarak Formula 1 yarışlarının Türkiye’de düzenlenmesine ön ayak olduklarını da açıkladı.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu