Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerWhatsApp

WhatsApp Masaüstü Ekran Kilidi Özelliği Üzerinde Çalışıyor

WhatsApp masaüstü sürümü için ekran kilidi işlevi hakkında çalışıyor. Yeni özellik çok yakında kullanıma sunulabilir.

Meta’ya ait olan WhatsApp son dönemde cezbedici yeniliklerle dikkat çekiyor. Bunlardan birisi olan anket özelliği geçtiğimiz gün hem iOS hem de Android kullanıcılarının hizmetine sunuldu. Yeni bir rapora göre WhatsApp bu defa masaüstü sürümü için uzun zamandır dillendirilen bir gelişme üzerinde çalışıyor.

WABetaInfo sitesinde yer alan habere göre WhatsApp, uygulamanın web sürümüne yeni bir gizlilik katmanı eklemeye hazırlanıyor. Kaynağa göre WhatsApp web’in beta sürümünde bir ekran kilidi özelliği üzerinde çalışılıyor. Özelliğin şu anda geliştirme aşamasında olduğu söyleniyor ve önümüzdeki haftalarda kullanıma sunulacak.

WhatsApp Masaüstü Ekran Kilidi Özelliğini Test Ediyor

WhastApp’ın mobil uygulamasına girişte para ya da yüz kilidi atamak mümkün. Masaüstü sürüme girişte ise ne yazık ki herhangi bir güvenlik işlevi bulunmuyordu. Bu da aslında sohbetler için bir güvenlik tehdidi oluşturmuyor değil.

Yukarıdaki ekran görüntüsünden de anlayacağınız üzere yeni özellikle birlikte WhatsApp’ın web’e giriş yapıldığında kullanıcıdan bir güvenlik kilidi girmesi istenecek. Güvenlik kilidi işlemci, Ayarlar seçenekleri altında olacak ve kullanıcının isteğine göre etkinleştirilecek. Kaynak ayrıca şifrenin WhatsApp ile paylaşılmayacağını ve her zaman yerel olarak kaydedileceğini söylüyor. Parolayı unutmanız durumunda, uygulamadan çıkış yapmanız ve cihazınızı QR kodu ile bağlayarak WhatsApp Masaüstü’ne tekrar giriş yapmanız gerekecek.

Parola özelliğinin yanı sıra ileriye dönük olarak WhatsApp’ın desteklenen cihazlarda parmak izi ve yüz tanıma özelliğini de kullanmasını bekleyebiliriz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu