Akıllı TelefonGenelPOCOXiaomi

POCO F5 Yaklaşıyor, Seri Üretim Başladı


Türkiye’de de satılacak olan POCO F5 modelinin duyuru tarihi yakın görünüyor. Telefonun seri üretim sürecine başlanıyor.

POCO, fiyat / performans şampiyona F serisini yenilemeye hazırlanıyor. POCO F4 geçen yıl bu segmentin en iyilerinden biri olarak gösterildi. Duyuru tarihi yaklaşan POCO F5 ise öncülünün yerini almaya hazırlanıyor. Henüz POCO cephesinden telefona dair bir resmi açıklama gelmese de, telefon çeşitli sertifika sitelerinde dolaşmaya başladı. Bu gelişmeler POCO F5’in yakında piyasaya sürüleceği anlamına geliyor. Hatta bir raporda duyuru tarihinin çok uzak olmadı aktarılıyor. Zira telefon Avrupa ve Asya’da üretim sürecine girmiş durumda. 

Ünlü bilgi kaynağı Mukul Sharma, POCO F5 5G’nin seri üretiminin birçok Avrupa ve Asya ülkesinde başladığının haberini verdi. Bu gelişme telefonun en geç bir iki ay içerisinde birçok pazarda satışa sunulacağı anlamına geliyor. Bu ülkelerden biri beklendiği gibi Türkiye olacak. 

F serisinin daha önceki serüvenine baktığımızda genellikle Çin’de tanıtılan standart K serisi modelle benzer özellikler taşıdı. Bu durumda POCO F5’in K60 ile benzer özelliklere sahip olacağını söyleyebiliriz. 

Redmi K60 modeline Snapdragon 8+ Gen 1 işlemcisi güç verirken, telefonda 6.67 inç büyüklüğünde 2K çözünürlüğünde ve 120Hz tarama hızına sahip OLED ekran yer alıyor. 

LPDDR5 RAM ve UFS 3.1 bellek teknolojileriyle donatılan telefonda 67 watt kablolu, 30 watt kablosuz hızlı şarj destekli 5.500 mAh pil kullanılıyor. Kamera birimine gelince, telefonda OIS destekli 64 megapiksel ana kamera bulunuyor. Buna 8 megapiksel ultra geniş açılı ve 2 megapiksel makro sensörler eşlik ediyor. K60 modelinde ayrıca MIUI 14 sürümü ve ekran altı parmak izi tarayıcısı öne çıkıyor. 

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu