Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

Galaxy S22 ve S22 Ultra Tamir Edilebilirliği Kabus Gibi!

Sık sık negatif haberleri ile gündeme çıkan Galaxy S22 ve Galaxy S22 Ultra, bu defa tamir zorlukları ile parladı. İşte detaylar.

Galaxy S22 ve Galaxy S22 Ultra son zamanlarda sorunlarıyla gündemde yerini alıyor. Optimizasyon, ekran sorunları ve birçok problem ile ünlü olan bu akıllı telefon modellerinin bu defa tamir edilebilirliği ölçüldü. Sonuçlar ise cidden korkutucu düzeylerde. Gelin bu iki öncül akıllı telefon modellerinin tamir edilebilirlik detaylarına göz atalım.

Galaxy S22 ve S22 Ultra’yı Sakın Kendi Başınıza Tamir Etmeyin! 

iFixit tarafından yapılan tamir edilebilirlik testlerine göre, bu iki akıllı telefon modelini tamir edebilmek, zorlayıcı bir labirentten çıkmaya eşdeğer durumda. Kanal, bu iki telefonun tamir edilebilirlik düzeyine 10 üzerinden 3 puan verdi.

Ayrıca devre kurulumunun çok karmaşık olduğunu sizler de görebilirsiniz. Buna ek olarak iFixit, pil değiştirme işleminin de çok zor olduğunu bildirdi. Bu akıllı telefonları tamir etmeye kalkışırsanız her katmanın her onarımında sert bir yapışkan tabakası ile karşılaşıyorsunuz.

Kanal ayrıca telefonlar için ücretsiz bir söküm kılavuzu bulunmadığından ve ekran onarım sürecinin “korkunç” olduğundan da bahsetti.

Karşılaştırmak gerekirse iPhone 13 ve Pixel 5a’nın tamir edilebilirlik açısından 10 üzerinden 6 puan aldıklarını hatırlatalım. Bu konuda 3 puan alan S22 ve S22 Ultra cidden çok ama çok geride kalıyor. Yeni gelişmeler için sıkı takipte kalın.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu