Güncel Teknoloji HaberleriMobirollerOyun HaberleriOyun KonsoluTeknoloji

Xbox Series X 200 GB’ı hiç edecek!


Microsoft’un yeni nesil oyun konsolu Xbox Series X hakkında detaylar gelmeye başladı. 1 TB SSD depolama yalan olmuş gibi görünüyor.

Oyun dünyası yeni nesil oyun konsolları için geri sayımı resmen başlattı. Kasım ayında satışa sunulacak olan ve dünyanın en güçlü konsolu olarak lanse edilen Xbox Series X için bugün üzücü haber geldi. Bildiğiniz gibi hem PlayStation hem de Xbox cephesi bu nesilde HDD’den SSD’ye geçiş yapmıştı. Series X’te yer alacağı söylenen 1 TB SSD oyuncuları çok sevindirmişti. Ancak konsolun basına gönderilmesi ile gerçek ortaya çıktı.

Xbox cephesi teoride 1 TB SSD‘li konsol satıyor olabilir. Ancak oyunculara sunulacak depolama alanı sadece 800 GB olacak. Yani sistem depolamanın 200 GB‘ını dolduracak. Ortalama 4 oyuna denk gelen bu 200 GB’ın oldukça fazla olduğu ortada. Yeni nesil konsollar için Seagate tarafından geliştirilen genişletme SSD’sini almak isterseniz ise 1 TB için 220 dolar gibi afaki bir ücret ödemeniz gerekecek.

Xbox Series X

Bu olayın ortaya çıkmasının ardından gözler PlayStation cephesine çevrildi. Çünkü PlayStation 5’in depolama alanı olarak 825 GB olacak demişti. Eğer PS5’in sistemi de 200 GB gibi bir alanı kullanacak olursa oyunculara 500 GB’lık bir alan sunulmuş olacak. Bu muhtemelen kabul edilemez bir olay olduğundan oyuncuların tepkisini toplayacak.

Eğer PlayStation cephesi 825 GB’ı kullanılabilir alan olarak belirleyip böyle açıkladıysa, Xbox’ın 1 TB’lık söyleminin yalan olduğu da ortaya çıkmış olacak. Bekleyip göreceğiz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu