AppleBilgisayarDizüstü BilgisayarGüncel Teknoloji HaberleriMacBook

MacBook Air 15 inç Model İçin Sevindirici Gelişme

Yeni bir rapora göre Apple 15 inç ekran büyüklüğüne sahip MacBook Air modelini nisan ya da mayıs ayı içerisinde duyuracak.

Apple‘ın daha büyük bir MacBook Air üzerinde çalıştığına dair raporlar bir süreden beridir geliyor. Bunlara şimdi bir yenisi eklenirken, kaynak 15 inç ekrana sahip MacBook Air modelinin nisan ya da mayıs ayı içerisinde tanıtılacağını aktarıyor.

Ross Young’ın son raporuna göre şirket, planlarına göre üretimi artırdı. 15 inçlik MacBook Air için panel üretiminin şubat ayında başladığı bilgisini veren kaynak, mart ayı itibariyle üretim hattının artırıldığını ve şimdi yeniden artışa geçtiğini bildiriyor.

MacBook Air 15 inç modelinin nisan sonu veya mayıs ayı başında resmiyet kazanmasını bekliyor. Duyuru tarihin henüz ekren olduğu ve Apple’ın büyük ekranlı MacBook Air’i haziran ayında Geliştiriciler Konferansı’nda da duyurabileceğinden de söz ediliyor. Ayrıca Apple’ın bu sefer bir bahar etkinliği planlamıyor; zira bu dönemki etkinlikler yeni MacBook serileri için iyi bir dönemdi.

15 inçlik MacBook Air’in tasarım olarak M2 destekli Apple MacBook Air’e benzemesi bekleniyor. Çentik kullanımının süreceği bilgisayarda ekran boyutunun tam olarak 15.4 ya da 15.5 inç olacağı konuşuluyor. Işlemci söz konusu olduğunda bilgisayarın M2 ya da M2 Pro yonga setlerinden birinden güç alacak.

Apple’ın Air serisi dizüstü bilgisayarları özellikle M1 sonrasında performans ve pil kullanım süresi anlamında çağ atladı diyebiliriz. Bu bilgisayar serisinin en büyük eksiğinin büyük ekran olduğu sıklıkla dile getirildi. 15 inçlik MacBook Air sonrası bu handikap da giderilmiş olacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu