GenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiUzayYazılım

UFO Gören Masum Çinli mi? Radyo Teleskobu ile…

Çinliler dur durak bilmiyor, sınırları zorlamaya devam ediyorlar. Dev radyo teleskopları ile dünya dışı varlıklarla iletişim kurmaya hazırlandıklarını duyurdular. Bunun ne gibi sonuçlar doğuracağını merakla bekliyoruz.

ChinaTech City’den alınan bilgiye göre; Çinli bilim insanları beşyüz metrelik Diyaframlı Küresel Radyo Teleskobu ile uzaylılara sinyal göndermek için çalışıyorlar. Eylül ayında başlaması beklenen bu çalışmalarda kullanılacak olan teleskop, Ocak 2020’de bilim için hizmete başladı fakat frekanslar için paraziti azaltma ve çekim gücünü artırma için çalışmalar devam ediyor.  

Kısaltılmış adıyla FAST (Five hundred meter Aperture Spherical Telescope) , 500 metrelik bir çapa sahiptir. Bir anda 300 metrelik bir odaklama sağlar.  Çinli bilim insanı Zhang Tongije, radyo teleskobu ile yapılacak olan uzay çalışmalarının şimdilik devam eden görevlerini sekteye uğratmadan devam edeceğini, eğer dünya dışı varlıklardan uzun vadede sinyal alınırsa başarı sayılacağını kaydetti. Şimdilik bazı dalgalar alınsa da, bunun uzaylılardan değil; uzaydaki patlayan radyo dalgaları ve pulsarlardan yayılıyor.

Radyo teleskobunun konumlandırıldığı alan
Radyo teleskobunun konumlandırıldığı alan

Batı dünyasının uzay çalışmalarında ilerlemesiyle birlikte bu alandaki eksikliğini gidermeye çalışan Çin, büyük bir atılım yapmaya hazırlanıyor. Yazar Michael Michaud bunu 2007 yılında yazdığı kitabında öngörmüş, Çin’in dünya dışı varlıklara sinyal göndermek için çalışacağını belirtmiştir. Çin’deki otoriter yönetim de hiçbir muhalefetle karşılaşmadan bu projeyi hayata geçirebilecek güce sahip olduğundan dünyayı ilginç bir dönem bekliyor diyebiliriz. Bu hamleye karşı ABD’nin ne tepki vereceği ise merak konusu. İlerleyen zamanlarda gelişmeleri siz değerli okurlarımızla paylaşacağız.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu