Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhoneMobirollerTeknoloji

iPhone 13 ve iOS 15 Arabaları Bozdu!

iPhone 13 ve iOS 15 ikilisi başa bela olmaya devam ediyor. Şimdi de bu ikilinin arabaların CarPlay özelliğini bozduğu ortaya çıktı.

iOS 15 ve iPhone 13 ikilisi sorunlara neden olmaya devam ediyor Apple Destek, Twitter ve forumlarda CarPlay sistemli araç sahiplerinin birçok şikayetine dikkat çekti. Kullanıcılar, yeni iPhone 13 serisi telefonların CarPlay’in arızalanmasına neden olduğunu bildirdi. Kullanıcılara göre, herhangi bir CarPlay uygulamasından müzik çalmaya çalışmak sistemi çökertiyor. Bununla birlikte, CarPlay eski iPhone’ları kullanırken düzgün çalışıyor.

Bu sorundan şikayetçi olan bir kullanıcı “iPhone 11’imi iOS 15’e yükselttim. Carplay ile sorunsuz bir şekilde mağazaya gittim. Oradayken yeni iPhone 13 mini’mi etkinleştirdim ve şimdi Carplay çalışma hale geldi. Herhangi bir müzik çalmaya çalışmak çöküyor ve çalışmayı durduruyor. Telefonun bağlantısını kesip yeniden bağladım, telefonu birkaç kez kapatıp tekrar açtım, telefon ayarlarını sıfırladım, yeni bir kablo denedim. Ancak hiçbir şey çalışmıyor. Şimdi sessizce arabamı sürüyorum ve bu üzücü.” ifadesini kullandı.

iPhone 13

Diğer kullanıcılar, sorunun hem kablolu hem de kablosuz bağlantılarda devam ettiğini bildirdi. Bu sorun ile ilgili olarak bir kullanıcı; “iOS 15 çalıştıran bir iPhone 12’im vardı ve her şey yolunda gitti ve muhteşemdi. iPhone 13’e yükselttim ve şimdi Spotify veya Apple Music’i başlattığımda CarPlay ile müzik çalmıyor. 2018 model Audi’m var ve CarPlay kullanıyorum. Spotify veya Apple Music’te bir şarkıya tıkladığımda CarPlay uygulaması kapanıyor. CarPlay, Google Haritalar veya Apple Podcast’ler kullanılırken çalışıyor ve kapanmıyor. Ama bir şarkıya tıkladığımda Apple CarPlay kapanıyor.” ifadesini kullandı.

Kullanıcılardan birine göre, Apple desteği ona bunun bir sonraki iOS güncellemesinde düzeltilebilecek yaygın bir sorun olduğunu doğruladı. iPhone 13’ün ve iOS 15’in neden olduğu diğer hatalar arasında; Mesajlar’da kayıtlı fotoğrafların silinmesi, dokunmatik ekranla ilgili sorunlar, bozulan vizör, Mail uygulamasındaki hataların yanı sıra AirPods Pro‘nun kontrollerinin çalışmaması, bellekle ilgili yanlış uyarılar ve Apple Watch ile bir iPhone‘un kilidini açma sorunu yer alıyor.

Apple şu sıralar iOS 15.1 güncellemesini test ediyor. Önümüzdeki günlerde yayınlanacak olan bu güncelleme ile bilinen sorunların düzeltilmesi bekleniyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu