Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Android 12 Yenilikleri Belli Olmaya Başladı

Google’ın Pixel için yayınladığı Android 12 Beta 2 ile yapılan değişiklikler ortaya çıkmaya başladı. Bu yenilik küçük ama etkili olacak.

Teknoloji devi Google söz verdiği gibi geçtiğimiz ay Android 12 güncellemesini resmi olarak duyurmuştu. Google I/O 2021 etkinliğinde tanıtılan yeni sürüm hakkında çok fazla detay vermeyen Google, yeniliklerini Beta sürümlerine saklamıştı. Pixel cihazları için yayınlanan Beta 2 ile birlikte güncelleme ile gelecek küçük ama etkili bir özellik daha ortaya çıktı.

Android 12 ile gelen özellik küçük ama etkili olacak

Android geliştiricisi kdrag0n, Android 12’nin kodunda gizlenmiş küçük bir gelişme keşfetti. Bu özellik, arama sürecine eklenen yeni bir durum çubuğu göstergesi olarak karşımıza çıkıyor. Yeni özellik, durum çubuğunda aramanın süresini gösteriyor ve aynı zamanda tamamen yeni bir tasarım kullanıyor.

Beta 2’nin Google Telefon uygulaması bu özelliği desteklemediğinden kullanıcılar henüz deneyemiyor. Pixel kullanıcıların, Google’ın Telefon uygulamasının yeni bir sürümünü yayınlamasını beklemesi gerekiyor.

Yeni sürüm Pixel akıllı telefonlara ek olarak, OnePlus, Lenovo, Asus, Oppo, Realme, Sharp, Tecno, TCL, Vivo, Xiaomi ve ZTE’nin belli başlı modellerine de geliyor. Ekim ayında tanıtılacak olan Pixel 6 ailesi ile birlikte çıkışını gerçekleştirecek olan yeni sürüm, 2022’nin ilk yarısında diğer telefonlara da gelecek. Bakalım yeni güncelleme için teknoloji devleri nasıl bir güncelleme takvimi açıklayacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu