AppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Yeni iPad Pro performans testini altüst etti!

Apple’ın çiceği burnunda yeni iPad Pro modeli, Geekbench performans testinde tüm iOS/iPadOS cihazları geride bırakmayı başardı.

Cupertinolu teknoloji devi Apple’ın geçtiğimiz günlerde tanıttığı yeni iPad Pro modeli bugün sipariş verenlere teslim edilmeye başlandı. PC’lerin yerini alacak denilen tabletin Geekbench performans testi sonuçları da bu sayede ortaya çıktı. iOS/iPadOS cephesinde dengeleri altüst eden bu model, testin tek çekirdek bölümünden 1.114 puan ve çoklu çekirdek bölümünden ise 4.654 puan almayı başarıyor.

Apple A12Z yonga seti ile iPhone 11 Pro Max‘i çoklu çekirdek testinde geride bırakan tablet, asıl farkı Metal testte açıyor. Metal test bölümünden 9.019 puan alan tablet, Apple A10X yonga setli modele yaklaşık olarak 2.500 puan fark atmayı başarıyor. Türkiye’de 6.399 TL’den başlayan fiyatlar ile satışa sunulacak olan bu model, yüksek fiyatlı klavye aparatı ile dikkat çekiyor.

Eğer tableti gerçek bir PC gibi kullanmak isterseniz 2.299 TL‘ye Magic Keyboard ve Smart Keyboard Folio almanız gerekiyor. Biraz lüks bir tüketim olan bu modelin PC’lerin yerini tam anlamıyla almasa da alanında rakipsiz olduğunu söyleyebiliriz.

Yeni iPad Pro

Peki, bu model kimlere hitap ediyor? Eğer günlük hayatta internette gezme, Netflix izleme, sosyal medya kullanmak için PC alıyorsanız tercihinizi iPad Pro’dan yana yapmanızda fayda var. Mobil uygulamaların sağladığı kolaylık PC deneyiminden daha iyi. Ayrıca video düzenleme, resim ve çizim yapma gibi işlemler için bu modelin PC’lerden kat kat daha iyi ve rakipsiz olduğunu söyleyebiliriz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu