Akıllı TelefonGoogleGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Google Fotoğraflar yeniden tasarlandı; yeni logo ve daha fazlası!

Hepimizin severek kullandığı Google Fotoğraflar, son sürümünde yeni bir görünüme kavuştu. Üstelik logo tarafında da değişim yaşandı!

Hemen hemen hepimizin kullandığı ücretsiz bulut hizmetine sahip olan Google Fotoğraflar, artık “eskiyen” logosunu yeni güncellemeyle hayatımızdan çıkarttı. Öyle ki Android kullanıcılarının asla vazgeçemediği, fotoğraf ve videoları ücretsiz bir şekilde yedekleme özelliğine sahip olan uygulama, yapay zekaya ek olarak birçok özelliği de bizlerle buluşturuyor. Üstelik yeni güncelleme tasarımsal yenilikleri de barındırıyor.

Yeni güncellemeyle çok daha basit bir görünüm kazanan Google Fotoğraflar; az menüye çok fonksiyon sığdıracak. Alt tarafta yalnızca üç seçenek ile karşımıza çıkan uygulama, bu menüleri “Fotoğraflar – Arama – Kütüphane” biçiminde karşımıza çıkartacak. Aynı zamanda oldukça hoş bir özelliği de üzerinde barındıracak. Hangi özellikten mi bahsediyoruz? Elbette eski fotoğraflarınızı hangi konumda çektiğinizi gösteren, aynı zamanda da hangi konumlarda sık sık fotoğraf çektiğinizi gösteren yeni harita eklentisinden.

Yeni Harita Eklentisi! Ha Bir de, Yeni Minimalistik Logo

Öyle ki uygulamaya yeni eklenen özellik sayesinde fotoğrafları gün gün nerede çektiğimizi harita üzerinden görebiliyor, yetmezmiş gibi harita üzerinden nerelerde daha fazla fotoğraf çektiğimizi tespit edebiliyoruz. Daha öncesinde haritasız bir şekilde var olan bu özellik, fotoğrafları konumlara göre ayırmamıza olanak sağlıyordu; ancak bu hali şüphesiz önceki halinden çok daha iyi.

Logo tarafında da yeniliğe giden Google Fotoğraflar, daha öncesinde çiçeğe benzeyen simgesini daha modern ve basit bir görüntü ile karşımıza çıkarttı. Renk tarafında değişikliğe gitmeyen şirket, günümüzün minimalistik tasarımlarını uygulamaya adapte etti. Bu sayede de daha hoş bir görüntü kullanıcılara sunulmuş oldu.

Bunların yanı sıra birtakım yeni özellikleri de uygulamaya entegre eden Google, Fotoğraflar uygulaması ile insanlara daha iyi hizmet etmek istiyor. Eğer sizin cihazınızdaki uygulama hala eskisi gibiyse, bir süre daha bekleyerek yeni sürüme kavuşabilirsiniz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu