Elektrikli ArabaGüncel Teknoloji HaberleriOtomobilXiaomi

Xiaomi SU7 Sızıntıları İçin Sert Önlemler Aldı! Para Cezaları ve İşten Çıkarmalar

Xiaomi SU7 lansmanına ve satışına daha uzun bir süre var ama araç ile ilgili hemen hemen her şey ortaya çıktı ve patron çok fena kızdı.

Elektrikli otomobil pazarı her geçen gün gelişiyor ve değişiyor. Elektrikli otomobil üreticileri gelişen ve değişen teknolojiler eşliğinde en hızlı ve en uzun mesafe kat edebilen araçlar peşindeyken cep telefonu üreticileri de farklı araçları ile yollarda dolaşmaya başladı bile. Huawei’nin yaptığı farklı ortaklıklar sonrasında Lei Jun tarafından yönetilen Xiaomi otomobil projesi de hızla yoluna devam ediyor. Xiaomi SU7 isimli otomobil bir süredir gündemde ve birçok detayı da ister istemez ortaya çıkmış durumda.

İşte tam da bu sebeple Lei Jun ve ekibi çok kızgın. Zira bu sızıntılar otomobilin gelişmesi için ciddi bir engel gibi görünmeye başladı. Sızıntılar arttıkça beklentiler düşüyor ve araca yönelik bazı eleştiriler de kullanıcıları bu projeden uzaklaştırıyor diye düşünülmeye ve görülmeye başlandı. İşte tam bu sebeple de Xiaomi, yazılım, döküm ve kalite departmanlarında çalışan 3 yönetici ile sızıntı yaptıkları gerekçesi ile yollarını ayırma kararı verdi. Bununla birlikte biz gazetecilerin de NDA yani gizlilik sözleşmesi ilkelerine uymadıkları gerekçesi ile öncellikle özür dilemeleri ve ciddi bir tazminat davası açılması ile ilgiil karara imza atıldı.

Xiaomi Su7

Editörün Yorumu: Açıkçası Lei Jun ve ekibinin anlamadığı bir şey var. Bu otomobili bu hale getirdikten sonra sızıntıların olmaması mümkğn değil. Bir an önce bu aracı satışa sunmanın peşinde koşmak yerine marka enerjisini böyle boş şeylere harcamamalı. Yapılması gereken menzil artışı sağlanarak bu aracın menzilinin 800 – 900 kilometrelere çıkartılmasıdır. Xiaomi SU7 modeli estetik açıdan mükemmel görünüyor ve Xiaomi’nin de bu mükemmeliği hızlıca (güvenlik testlerinden tam puan alarak geçtikten sonra) yollara çıkarmasıdır. 

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu