GenelGoogle

Google Drive Kullanıcıları Dikkat! Tüm Dosyalarınızı Kaybedebilirsiniz

Google Drive, dünya üzerindeki pek çok kullanıcının son 6 ay içinde yüklediği dosyalardan bazılarının silinmesiyle gündeme geldi.

Bulut depolama teknoloji yaygınlaşmaya devam ediyor. Günümüzde sevdiklerimizle olan tüm anılarımız, mesajlarımız, kişisel ve finansal bilgilerimiz bulutta yer alıyor. Elbette ki bu durumun pek çok avantajı olsa da en önemlisi güvenlik. Sonuç olarak elimizdeki telefona bir şey olsa bile verilerimizi kurtarabiliriz, değil mi? Görünüşe göre tam olarak değil çünkü Google, Drive kullanıcılarının dosyalarını kaybetmeyi başardı.

Google Drive Veri Kaybı Skandalıyla Gündeme Geldi

Google’ın bulut depolama servisi Drive, büyük bir skandalla gündeme geldi. Dünyanın her yerinden milyonlarca kullanıcısı olan platformun son 6 aya ait bazı verileri kaybettiği ortaya çıktı. Söz konusu mağdurların ortak özelliği ise uygulamayı Windows üzerinde kullanıyor olmaları. Tam olarak sorunun neyden kaynaklandığı bilinmiyor.

.

Henüz ortada Google Drive ekibi tarafından yapılan resmi bir açıklama da yok. Ancak dünyanın dört bir yanındaki kullanıcılar, çeşitli forum ve çevrimiçi topluluklarda dosyalarının kaybolmasından şikayetçi. Şirketin kısa süre içerisinde bir açıklama yapması ve mümkünse dosyaları geri getirmesi bekleniyor. Ancak bu kurtarmanın mümkün olmama ihtimali de var.

Bu nedenle siz de eğer değerli anılarınız ve bilgilerinizin güvenliği için Drive kullanıyorsanız, önlem alarak olası problemlerin önüne geçmenizde fayda var.

RedmiBook 16 2024, Huawei D Serisine Rakip Olacak

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu