Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriHonorHuawei

Huawei ve Honor telefonlarda saf Android dönemi başlıyor

Huawei ve Honor telefonlarda saf Android deneyimi yaşamak artık mümkün. Huawei ve alt markası Honor’da bildiğiniz üzere EMUI kullanıcı arayüzü kullanılıyor. Stok Android üzerine inşa edilen bu arayüz bazı Huawei kullanıcılarının hoşuna gitmeyebilir. Ayrıca telefonunda Pixel cihazlarda olduğu gibi saf Android deneyimi yaşamak isteyen kullanıcıların sayısı da hiç az değil.

Peki Huawei/Honor telefonlarda stok Android deneyimi yaşamak mümkün mü? OpenKirin projesi sayesinde bunu gerçekleştirmek mümkün.

OpenKirin, Huawei / Honor cihazlar için AOSP (saf Android) tabanlı özel ROM’lar hazırlamayı hedefleyen geliştiricilerden oluşan bir ekip. Geçmişte, çalışmalar HiSilicon Kirin cihazlarıyla çalışmanın zorluğu nedeniyle sınırlıydı. Ancak Project Treble uyumluluğu sayesinde, çalışmalarının çoğu basitleştirildi ve böylece daha fazla cihaz desteklenebildi.

Huawei ve Honor telefonlarda saf Android
Huawei ve Honor telefonlarda saf Android

Desteklenen cihaz sayısında yaşanan artış ekibin yeni bir web sitesi açmasına gerekliliğini ortaya çıkardı. Web sitesinde OpenKirin projesi kapsamında hangi cihazlar için stok Android (LineageOS, Resurrection Remix OS ve CarbonOS) ROM’lar hazırlandığı yer alıyor. Bu cihazlar alt ve üst bölümdeki görsellerde mevcut.

Huawei ve Honor cihazlarda saf Android deneyimi yaşamak pek de kolay olmayacak. Bunun için zahmetli ve bir o kadar riskli bir yol karşınızda. Yazılımları yükleyebilmeniz için telefonunuzda bootloader kilidininin açık ve TWRP recovery’nin yüklü olması gerekiyor. İlgili ROM’ları buradan indirebilir, yükleme talimatına ise buradan göz atabilirsiniz.

Şu iki uyarı yapalım. Öncelikle ROM yükleme konusunda yeterli bilgi ve birikime sahip değilseniz bu işe kesinlikle kalkışmayın. Bir diğer uyarı ise Huawei, 22 Temmuz itibariyle bootloader kilidinin açılması için kod sağlamayı sonlandıracak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu