Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerRedmiXiaomi

Redmi K40 Satın Almak Bakın Niye Zor! Birisi Tüm Stokları Toplamış

Redmi K40 satın almak şu sıralar neden zor? Sorunun yanıtının işlemci tedarikiyle ilgili olduğu sanılıyordu. Bakın tüm seriyi kim toplamış.

Redmi K40 serisi bir telefon satın almak her geçen gün daha da zorlaşıyor. Bunun ilk etapta Snapdragon  işlemcilerindeki stok sıkıntı olduğu sanılıyordu. Evet şu sıralar işlemci tedarik etmek güç, fakat Redmi K40 serisinin satın alınmasını zor hale getiren bir başka neden daha var.

Redmi K40 Satın Almak Çok Zor! 3.3 Milyon Adet Toplatılmış

Redmi K40 serisi ilk satışa sunulduğunda dakikalar içerisinde tükendi. İlk etapta 300 bin adetten fazla satan telefon serisi daha sonra ne olduysa sırra kadem bastı. Bugün Çin menşeli Mydrivers sitenin aktardığı bir haber K40 serisinde yaşanan zorluklarının asıl nedenini ortaya koydu. Habere göre Çin’in en büyük operatörü China Mobile Xiaomi’den Redmi K40 serisi modellerin yer aldığı 3.3 milyon telefon satın aldı. Bu gelişmenin açığa çıkmasının ardından Redmi K40 serisi telefonları satın almanın neden güç hale geldiği de anlaşılmıştır.

Redmi K40 Pro

Redmi CEO’su Lu Weibing, “Bileşen sıkıntısına rağmen Redmi 40 serisinde fiyat seviyesini aşağıda tutmaya çalışıyoruz. Bu da haliyle karşılanması zor bir talep artışına neden oluyor.” şeklinde açıklamalarda bulundu. Peki China Mobile bu kadar satıda Redmi K40 serisi telefonu ne yapacak? Fiyatların artmasını mı bekleyecek ya da kendi belirlediği fiyatlardan mı satışa çıkaracak.

Redmi K40 serisinde stok sorununu nasıl aşılacağı merak konusu. Yakın zamanda tanıtılan Redmi Note 10 serisinde böyle bir sorun yaşanmazken, telefon kısa süre içerisinde aralarında Türkiye’nin de yer alacağı birçok ülkede satışa çıkacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu